Dvasinis pasitenkinimas

Integralus auklėjimas

Klausimas. Kokią procentinę dalį sudaro kritinė masė žmonių, kuri galės pakeisti pasaulį?
Atsakymas. Tiksliai nežinau, bet manau, kad apie 10 proc. Žemės gyventojų. Jeigu jie rimtai užsiims integraliu vienijimusi, tai sukels milžiniškus pasikeitimus visoje žmonijoje.
Klausimas. Kitaip tariant, bus daug tokių, kurie paprasčiausiai sakys: „Man patinka jūsų žaidimas, sutinku“, – ir taip išsitaisys?
Atsakymas. Taip, žinoma! Jie prisijungs palaipsniui.
Kiek žmonių pasaulyje supranta, kam ir dėl ko gyvena? Kiek žmonių aktyviai dalyvauja gyvenime?
O kiek iš jų gyvena pagal principą: nueisiu į darbą, grįšiu iš darbo, paspausiu mygtuką, įsijungsiu televizorių – ir nieko daugiau. Arba: šeštadienį, sekmadienį futbolas – šito laukiu, o visa kita – ne gyvenimas. Taip ir gyvena tokie žmonės – nuo rungtynių iki rungtynių. Žinoma, šiandien tai palaiko visos vyriausybės, norėdamos nukreipti žmonių dėmesį nuo problemų.
Bet žmonės pasikeis. Jų nebepatenkins kamuolio vaikymasis. Jiems paprasčiausiai pasidarys nebeįdomu. Kol kas visus šiuos pomėgius stengiamasi įskiepyti dirbtinai, nes tuo yra suinteresuoti politologai, sociologai. Šito nebus. Visa sporto, juoko industrija pamažu išnyks.
Žmonės ras pasitenkinimą būtent kildami dvasiškai, nes dvasinio kilimo niekas negalės pakeisti – jokie televizoriai, sportiniai žaidimai ir net seksas. Staiga visa tai pasirodys labai menkas užpildas, palyginti su tuo, kuo galime užsipildyti.
Labai sunku bus nusileisti iš dvasinio lygmens į kurį nors kitą. Netgi maistas, seksas – pagrindiniai mūsų instinktai – su laiku taps, galima sakyti, paprastais ritualais. Mes atliksime juos todėl, kad jie būtini mūsų žemiškojo lygmens ryšiams.

Iš 2012 m. kovo 10 d. televizijos laidos „Pokalbiai su Michaeliu Laitmanu“

Daugiau šia tema skaitykite:

Skatinimo jėga

Gyventi bėgant nuo prasmės

Puikus žaidimas

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>