Naujojo pasaulio gimimas

Grupė, Integralus auklėjimas, Krizė, globalizacija, Platinimas

Integraliojo auklėjimo metodika, kurios šiandien pasauliui labai reikia, pagrįsta teisingu aplinkos poveikiu. Kartu su aplinkiniais žmogus jaučia pakilimą, įkvėpimą ir persiima užtikrintumo jausmu, kurio fone dabartinės problemos atrodo ne daugiau nei vaikų žaidimas.
Mūsų horizonte pasirodo žymiai svarbesnių dalykų ir dėl to laikini kasdieniniai įvykiai atsiduria antrajame plane. Šiandien vienos problemos, rytoj kitos – tebūnie. Juk aš savo požiūriu į gyvenimą tarsi prasklendžiu aukščiau jų. Nepaisant šių rūpesčių, turiu reikšmingesnių, aukštesnių minčių.
Kas mane palaiko? Kas man padeda išsilaikyti šiame lygmenyje? Aplinka. Būtent aplinka iškelia mano akyse aukštesnių minčių, norų ir tikslų svarbą.
Tačiau aš neatsijungiu nuo pasaulio. Atvirkščiai, dar sėkmingiau sprendžiu jo iššūkius nei anksčiau, – nesinervindamas ir nesikivirčydamas, visų aplinkinių akyse būdamas stipria, protinga asmenybe. Visa tai tik dėl to, kad nuolatos jaučiu aukščiau kasdienybės, žemiškojo lygmens tekančią srovę.
Išorinė aplinka, platusis pasaulis spinduliuoja mums blogą įtaką. Todėl kuriame savo, vidinę aplinką, kurioje sklinda tik pozityvas, tik geri santykiai. Tarp mūsų formuojasi visiškai kitoks požiūris: mes gyvename pusiausvyroje, harmonijoje, ypatingoje gamtos „programoje“, kuri jungia mus į kažką integralaus. Mes matome, kaip įvairūs faktoriai veikia vienas kitą, kelia mus į kažką aukštesnio.
Mes konstruojame naują požiūrį į gyvenimą: vietoje šio pasaulio, kuriame didėja visuotinė painiava, norime matyti aukštesnę sistemą. Joje visus mus tarpusavyje sieja vienybės ir meilės jėga, karaliauja gėrio atmosfera, ten visi ramūs ir sveiki, visiems jauku, puikiai sutariame su gamta ir vienas su kitu, joje visi susiję ir visiems džiugu. Įsivaizduokime tokį pasaulį. Pradėkime lavintis būti tokie – šypsotis, būti draugiški vienas kitam.
Ką tai duos? Ne tik susitaikymą. Imsime kitaip žvelgti į pasaulį. Juk kiekvienas teisia pagal savo trūkumus: jeigu ryte atsikeliu supykęs, tai ir pasaulis tarytum pyksta ant manęs. Na, o jei viduje esu ramus ir darnus, tai gali net rėkti ant manęs – nesusierzinsiu ir nepyksiu.
Šitaip aš pats tvarkau santykius, pats formuoju pasaulio vaizdą. Staiga – pasaulis pasikeičia. Vakar jis man atrodė toks žiaurus, o šiandien viskas ne taip blogai: tiesiog žmonės truputį kaprizingi, kaip vaikai, žaidžiantys ne tą žaidimą, kurį norėtų.
Į visą tikrovę imu žvelgti ramiau, ir tai padeda rasti pusiausvyrą, fiziniu lygmeniu taip pat – išvaduoja nuo negalių. Pozityvus, žvalus požiūris nuima man įtampas, atkemša kanalus, padeda kūnui išsivalyti šlakus – ar tai būtų niekam tikusios mintys ar bet kurios kitos rūšies šiukšlės. Visa tai išsivalo iš manęs, tampu sveikesnis visuose lygmenyse – nuo aukščiausio lygio teršalų iki paprasčiausių organizmo atmatų. Taip aš išsigydau minties jėga.
Tačiau tam reikalingas nuolatinis, nuoseklus darbas grupėje, aplinkoje, kurioje mes kartu palaikome vienas kitą ir tuo pat metu keliame save integralaus pasaulio, persmelkto gerais tarpusavio ryšiais, matymo link.
Tai ir yra integralusis auklėjimas, kurio mokomės tarpusavyje. Mes susipažįstame su visuotiniu tarpusavio ryšiu, kurio saitų neįmanoma, o ir neverta nutraukti. Reikia tik persunkti juos meile ir draugiškumu. Pamatykime kitokį pasaulį – priešingą tam iškreiptam vaizdui, kurį šiandien sudaro mūsų blogi tarpusavio santykiai.
Tada aš staiga susimąstysiu: „O kodėl gi apie tai neturėtų sužinoti visi? Kodėl gi mūsų grupė neturėtų išsiplėsti visos žmonijos mastu? Kodėl turiu priešintis blogai išorinės aplinkos įtakai, kuri nuolat spaudžia mane? Kodėl gi ir jos nepavertus gero poveikio šaltiniu – tokiu galingu, kad mes visi akimirksniu atsidurtume nuostabios, geranoriškos aplinkos prieglobstyje?“
Tokiu būdu visas pasaulis taps geras, visi būsime sveiki ir džiaugsmingi. Teisingais savo tarpusavio santykiais išspręsime visas problemas, sutvarkysime visą pasaulį – pertvarkysime jį pagal naują metodiką, integraliuoju keliu taip, kad vietoje konfliktų jame karaliautų harmonija.

Iš 2012 m. spalio 24 d. 88-ojo pokalbio apie naująjį gyvenimą

Daugiau šia tema skaitykite:

Pasaulis be turinio

Padaryti svetimą savu

Vidinis tinklas: įėjimas pagal norą

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>