Ekonominio stebuklo pabaiga

Ekonomika ir pinigai, Krizė, globalizacija

Nuomonė: (L. Brahm, politologas): Kinija praranda konkurencinį pranašumą. Daugelis užsienio gamintojų atsiima savo investicijas.
Užsienio kapitalo antplūdis leido Kinijai integruotis į tarptautinę bendriją.
Kinijos ekonomika – tai kapitalizmas, išpūstas steroidais, ir yra pavojus, kad jis subliūkš. Turtuolių grupelė sukelia vargšų pasipiktinimą. Ekonomika tampa vis trapesnė.
Nauja Kinijos reforma neįmanoma, nekeičiant esamų socialinių vertybių, visuomenėje klesti pinigų kultas. Kinijos ekonominio augimo modelio balanso jau neįmanoma pasiekti tik finansiniais ir administraciniais svertais. Būtina permąstyti tokią sąvoką kaip socialinė sėkmė. O tai, gali būti, ir taps didžiausia Kinijos problema.
Komentaras: Suvokti, kas yra socialinė sėkmė – tai ne tik pati didžiausia, o vienintelė problema, ir ne tik Kinijos, o viso pasaulio. Ši sėkmė pasiekiama tik auklėjant žmones. Reikia eiti į žmones. Jokios finansinės ar administracinės priemonės nepadės. Jos tik sukels pasipiktinimą ir sukilimus. O integralusis auklėjimas nedelsiant nukreips mases į krizės priežastį ir jos ištaisymą.

Daugiau šia tema skaitykite:

Finansinių modelių netobulumas

TVF: Krizė bus jaučiama dar dešimtį metų

Apie Aukso amžiaus pabaigą

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>