Aiškiaregystės ribos

Realybės suvokimas

Klausimas. Kaip atpažinti kabalistą? Nors dvasinis darbas nematomas, bet jei žmogus kalba apie norų ištaisymą, ar gali tai būti požymis?
Atsakymas. Nežinau. Galbūt, išstudijavęs kabalos knygas, jis apibūdina tau jų turinį. Na ir kas iš to? Pagal šį požymį tu gali priskirti jį prie kabalistų? Ar pakanka to, jei jo palaiminimas persmelkia tave iki kaulų gilumos?
O galbūt šiandien žmogus pasakė kažką, o po dviejų dienų tai išsipildė? Pasaulyje nemažai žmonių, žinančių ateitį. Tik pranašautojas anaiptol nėra kabalistas. Juk jis atskleidžia tai, kas nutiks su tavimi mūsų pasaulyje. Tai neturi nieko bendra su kabala, su dvasiniu pasauliu.
Vienas iš žymiausių aiškiaregių istorijoje buvo Volfas Mesingas, tiksliai nuspėjęs  įvykius daugeliui metų, įskaitant pasaulinius karus ir atskirų asmenų likimus. Jis numatė net savo mirties dieną ir valandą. Per Karibų krizę jis tiesiog atskleidė visas kortas, aprašydamas abiejų konfliktuojančių šalių sumetimus ir vienokių ar kitokių žingsnių pasekmes. Galiausiai buvo pasiektas susitarimas, kuris pašalino karo grėsmę.
Žmogus gali jausti tai, kas įvyks pasaulyje. Juk viskas jau egzistuoja, bet paslėpta nuo mūsų suvokimo. Mums tai – paslaptis, o iš tikrųjų laiko nėra ir kalbama apie pakopas, kurios atsiskleidžia mumyse viena po kitos. Taigi kai kurie žmonės geba matyti šią tvarką.
Įsivaizduok, kad aš blogai matau ir man reikės penkių minučių, kad priartėčiau ir atpažinčiau tave. Kita vertus, pakanka man užsidėti akinius ir nelaukdamas penkių minučių aš „priartėsiu“ ir  atpažinsiu tave iš karto. Laikas ir erdvė – tai vienas ir tas pats. Viskas priklauso nuo „akinių“…
Vienaip ar kitaip, panašūs gabumai neturi nieko bendra su kabalos mokslu. Tokio tipo techniką naudoja įvairios slaptosios tarnybos, tačiau aiškiaregiai nėra kabalistai.
Kabalistas – tai žmogus,  tam tikru laipsniu susitapatinęs su Kūrėju ir jau esantis dvasinių laiptų pakopose. O dar tiksliau – tas, kuris jau gali gauti dėl davimo trijų pirmųjų sfirų lygmeniu.

Iš 2012 m. lapkričio 12 d. pamokos pagal straipsnį „Kabalos mokslo esmė“

Daugiau šia tema skaitykite:

Nelaukite iš kabalisto stebuklų!

Kaip atpažinti kabalistą?

Ar klydo pranašai?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>