Kolektyvo galia: stabilus altruizmas

Sveikata

Tyrimas. Antibiotikams atsparios bakterijos šiais laikais yra didelė medicinos problema. Atskiri populiacijos atstovai nėra atsparūs vaistams, o visa populiacija yra atspari.
Veikiant antibiotikams atsiranda nedidelis kiekis „rezistencinių“ bakterijų, kurios ne tik pačios yra atsparios antibiotikų poveikiui, bet ir padeda išgyventi kitoms bakterijoms, „išmesdamos“ antibiotiką lauk.
Jos dirba visų labui, bet kenkia sau – jų pačių vystymasis sulėtėja. Toks altruistinis elgesys eilinį kartą liudija, kad vienaląsčiai organizmai gyvena gerai organizuotomis bendruomenėmis. Šios bendruomenės turi platų priemonių rinkinį, padedantį pasipriešinti antibiotikų poveikiui.
Ir kuo geriau mes suprasime šias priemones bei strategijas, kurias bakterijos naudoja dėl išgyvenimo, tuo lengviau gydysime žmones.
Komentaras. Niekas nepadės žmonėms kovoti su ligomis – visos ligos yra mūsų susiskaldymo pasekmė. Kol nepradėsime veikti kaip bakterijos, drauge, ligų neįveiksime. Ir taip yra su viskuo šiame pasaulyje. Susivienijimas visuose lygmenyse – visų gamtos dalių vystymosi tendencija, ir jeigu mes su tuo nesutinkame, tai pralošiame visose gyvenimo srityse. Antibiotikai nepadės! Sveikatai padės, jei tapsime vieningesni nei bakterijos. Juk bet koks blogio pasireiškimas yra tam, kad mes pakiltume aukščiau to blogio.

Daugiau šia tema skaitykite:

Superbakterijoms antibiotikai nebaisūs

Išsigelbėjimas – ne izoliuotis, o bendradarbiauti

Kam reikalingos bakterijos?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>