Jungtinės Tautos apie 2013 metų badą

Krizė, globalizacija

Pranešimas: JTO perspėjo, kad pasaulinių grūdų atsargų mažėjimas pasiekė tokią pavojingą ribą, kad gali sukelti didžiulę bado krizę. Pagrindinės maistinių produktų kultūrų kainos dabar artimos 2008 m. kainoms, dėl kurių jau būta masinių neramumų 25-iose šalyse.
Globali aprūpinimo maisto produktais sistema gali žlugti, palikdama badauti šimtus milijonų žmonių, dėl to kils neramumų ir grius vyriausybės. Maisto trūkumas nuvertė ankstesnes civilizacijas. Pasaulis gyvena nuo derliaus iki derliaus. Šiais metais, šeštą kartą per paskutiniuosius vienuolika metų, pasaulis suvartos daugiau maisto nei pagamino. Įžengiame į maisto kainų augimo ir bado plitimo erą. Maisto produktų geopolitika greitai temdo naftos geopolitiką.
Komentaras: Bado krizė reiškia, kad gamta jau priartino mus prie skausmingo slenksčio, kuris privers mus priimti bet kokias jos sąlygas, net tapti tikrais (ne egoistiniais) altruistais, kad tik pasisotintume. Jei patys nenorime turėti gana patogaus gyvenimo, stengdamiesi suprasti krizės priežastis ir jas įveikti geruoju ir trumpuoju keliu „Achišena“, tai būsime priversti keistis ilguoju kančių keliu „Beito“.

Daugiau šia tema skaitykite:

Kaip išsigelbėti nuo visuotinės katastrofos

Mūsų laukia tobulas gyvenimas!

Pasaulio bankas prognozuoja badą

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>