Kad bausmė būtų naudinga

Dvasinis darbas

Klausimas: Kodėl dvasinis kelias pagrįstas nelaimėmis? Kodėl netgi tuos, kurie siekia tikslo, Kūrėjas varo kančiomis?
Atsakymas: Kūrėjas nevaro. Yra nepažeidžiamas Šviesų ir indų tarpusavio sąveikos dėsnis, kurio mechanizme Kūrėjas nedalyvauja. Ne Jis kelia nelaimes ir problemas – teisingai nesinaudodami dėsniu mes patys jas prisišaukiame.
Tarkime, paėmiau skardinę su etikete „Nuodinga rūgštis“ ir atsigėriau iš jos. Kas tai padarė: Kūrėjas ar aš? Iš tikro aš pats užsitraukiau nelaimę. Nors Kūrėjas padarė taip, kad rūgštis kenktų žmogaus organizmui, bet kaltas aš: tikėjausi išimties iš taisyklės, stebuklo, o stebuklų nebūna.
Net išėjimas iš Egipto vergovės stebuklu vadinamas tik tų atžvilgiu, kurie per „49-tuosius bjaurasties vartus“ praeina paskutinį tremties etapą. Jie iš tikro nesupranta, kaip galima  tokios būsenos esant, iš karto atskleisti Kūrėją. Kai žmogus pamato, kad yra blogas viskuo, išvadavimas jam atrodo kaip stebuklas.
Iš tikro visur ir visada veikia dėsnis. Reikia tik išstudijuoti tikrovės, gamtos, dėsnius ir teisingai jais naudotis. Dėsnių sistema apima viską be išimties.
Klausimas: Kaip gi spręsti problemas ir išsivaduoti iš kančių?
Atsakymas: Pirmiausia mes dėkojame už tai: „Labai ačiū, kad priminei tai, kas svarbiausia: mes turime laikytis teisingos krypties ir galvoti visai apie kitką“. Kai tėvai baudžia mane, reikia galvoti ne apie bausmę ir juos, o tik apie tai, koks jų ketinimas, ką turiu pasiekti bausmės padedamas? Jeigu apie tai negalvosiu, nelaimės nebus naudingos. Sušvelninti jų taip pat nepavyks.
Tuo tarpu Izraelyje dabar bando būtent sušvelninti smūgius, konstruodami įvairių lygių priešraketines sistemas. Žinoma, šito irgi reikia, bet iš tikro šalis elgiasi kaip mažas vaikas, nuo tėvų pylos bandydamas prisidengti kuo nors minkštu. Tokios priemonės yra tik laikinas sprendimas, kuris padės tautai pasirinkti teisingą kelią ir žengti juo. Tačiau būtent ištaisymas, ir niekas daugiau, galiausiai pašalins visas grėsmes. Patiriant smūgius reikia galvoti apie jų priežastis.

Daugiau šia tema skaitykite:

Nereikalingos kančios

Kad rastum atgarsį kituose, pažadink save

Blogai yra nežinoti apie savo ligą

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>