Katastrofos skatina religingumą

Kabala ir religija

Pranešimas: Gamtos katastrofos visuomenėje gali skatinti religingumo augimą. 2011 metų vasario mėnesį Naujosios Zelandijos pietinėje saloje, netoli Kraisčerčo (Kenterberio regionas) įvyko galingas žemės drebėjimas. Stichijos aukomis tapo 185 žmonės, keletas tūkstančių buvo sužeisti.
Pasirodo, žemės drebėjimas iš esmės pakeitė santykį tų apklaustųjų, kurie, pasak jų, tapo religingesni („naujakrikštai“), ir tų, kurių religingumas sumažėjo  („atskalūnai“). Pirmieji sudarė 8,6, o antrieji tik 5,3 procentus iš visų apklaustųjų tame regione. Tuo metu likusioje Naujojoje Zelandijoje bendras santykis su religija nuo 2009 iki 2011 metų tapo iš esmės žymiai šaltesnis.
Eksperimento dalyviai pagal gerovės lygį nesiskyrė vienas nuo kito nei prieš, nei po katastrofos.
Ankstesni  santykio su religija statistikos tyrimai leido kai kuriems mokslininkams teigti, kad artimiausioje ateityje tikinčiųjų tiesiog gali nelikti. Tyrimų autoriai teigia, kad per paskutiniuosius šimtą metų tikinčių žmonių skaičius visose tirtose šalyse sumažėjo.
Komentaras: Baimė, nežinomybė, tikrumo trūkumas visais laikais gimdė religingumą ir maitino religijas. Jei to nebūtų ir nebūtų mirties, nebūtų ir religijos – masinio tikėjimo tuo, kas neįrodoma. Kabala atmeta religingą santykį su pasauliu. Yra Gamta ir jos dėsniai – tai Aukštesnioji jėga. O visi jausmai, kuriuos žmogus jaučia Kūrėjui ir kuriuos Jam priskiria, kyla iš pojūčių, būdingų tik pačiam žmogui. Panašiai kaip gyvūnams priskiriame tam tikras savo mintis ir pojūčius.

Daugiau šia tema skaitykite:

Gėris dėl savęs

Remiantis mokslu, o ne koncepcijomis

Ateizmas, religija ir kabala

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>