Amžiaus atradimas: Kūrėjas nesukūrė kūrinio!

Dvasinis darbas

Klausimas: Kokios pastangos priveda žmogų prie dvasinio atskleidimo?
Atsakymas: Neatsitiktinai sakoma, kad egzistuoja tikslus dėsnis: „Dėjo pastangas ir rado“. Norai ir Šviesa negali susijungti žmogaus pakopoje be mūsų pastangų. Pastangos – tai tas pats noro papildymas, be kurio Šviesa negali atsiskleisti inde žmogaus lygmeniu, o tik negyvuoju, augaliniu ar gyvūniniu lygmenimis.
Priežastis ta, kad pirmasis žmogus, Adam Rišon, gimė „apipjaustytas“ (be gaunančiųjų norų), kitaip tariant šventuoju gyvūnu, angelu. Dėl indų sudužimo, norai, kuriose sudėtos Kūrėjo savybės, susimaišo su troškimais, išreiškiančiais kūrinio esmę. Tokiu būdu viename nore susijungia dalis Kūrėjo ir dalis kūrinio.
Žmoguje keičiasi visokiausi jausmai, išgyvenimai, mintys, bet visa tai ne jam priklauso. Tai kyla iš Šviesos žaidimo su noru. Šis žaidimas ir gimdo mumyse tokius pojūčius. Bet dėl to, kad aš vis tik stengiuosi sujungti norus, atskirtus abipusės neapykantos bedugne, ir tarsi įveikiu šią neapykantą, tuo aš dalyvauju šiame žaidime kaip indas.
Tokios ir yra mano pastangos. Tokiu būdu aš pernešu save ir visą pasaulį į pateisinimo pusę.
Vadinasi, žmogaus pakopa nebuvo sukurta iš aukščiau. Iš aukščiau gavome tik gyvūninę pakopą. Pirmasis žmogus, mūsų pirminė siela buvo gyvūninė. Bet po sudužimo mes gauname tokias skirtingas savybes, iš kurių jau galime susikurti asmeninį norą. Savo pastangomis pasiekiame naują norą, kurio nebuvo anksčiau, ir tas naujasis noras – žmogaus.
Jis nepanašus į visus kitus norus, nes negyvasis, augalinis ir gyvūninis lygmenys materialiame pasaulyje ir sieloje apskritai nelaikomi kūriniu. Kūriniu vadinamas būtent tas noras, kurį pagimdome iš savo pastangų! Šis noras nebuvo sukurtas Kūrėjo ir dėl to turi teisę būti vadinamas laisvu kūriniu, kuris nori suteikti Kūrėjui malonumą. Tai iš tiesų naujas noras – naujas kūrinys, sukurtas mūsų pastangomis.

Iš 2012 m. gruodžio 19 d. pamokos pagal „Įvadą į Mokymą apie dešimt sfirų

Daugiau šia tema skaitykite:

Pasistengti ir rasti (igati ve macati)

Suteikti gyvybės darbo rutinai

Patikrink save

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>