Kaip būti laimingam

Sveikata

Nuomonės:
50% laimės yra įgimta, priklauso nuo DNR. 10% – tai darbas ir šeima, o 40% – mintys.
(D. Likenas, Minesotos uiversitetas)
Galvos smegenyse jau yra viskas, kas reikalinga laimei: endorfinai (nuskausminantys, stipresni už vaistus), serotoninas (sumažina nerimą), dopaminas (atsako už malonumą), oksitocinas (hormonas, lemiantis šiuos jausmus). Tereikia leisti jiems aktyvizuotis.
(K. Pertas, farmakologas, Hopkinso universitetas)
Laimė yra dabar, o ne po to! Žmonės, laukiantys laimės atostogų, pinigų forma ir pan., netampa laimingi tai gavę.
(D. Gilbertas, Harvardo profesorius)
Įgimta laimės dalis gali keistis. Atmeskite tai, kas bloga, ne visos šios mintys – tiesa.
(B. Liptonas, biologas)
Mokykitės atleisti! Mes manome, kad mūsų pyktis arba neapykanta nubaus įžeidusįjį. Tačiau tai tas pats, kaip išgerti nuodus pačiam ir laukti, kol jie paveiks kitą žmogų.
(M. Šimofas, knygų apie laimę autorius)
Negatyvios mintys veikia stipriau. Tai parodė smegenų elektrinio aktyvumo matavimai. Toks instinktas yra išlikęs nuo pirmykščių žmonių, gyvenusių pavojuje, laikų. 95% minčių yra negatyvios ir kartojasi diena iš dienos. Pridenkite jas pozityviomis.
(D. Kačiopo, Čikagos universiteto psichologas)
Tapti laimingam padeda fizinis krūvis. Smegenys praryja daugiau deguonies, o organizme susiformuoja cheminės medžiagos (dopaminas, serotoninas  ir kt.), keliančios nuotaiką.
Žmonės, gyvenime keliantys sau tikslus, gyvena ilgiau ir laimingiau. Tapti gydytoju arba išvirti sriubą – visa tai tikslai.
Prabangus gyvenimas – nereiškia turėti daug daiktų, tai reiškia jų atsisakyti.
Ieškokite savų poreikių, nesekite bandos jausmu. Siekis niekuo neatsilikti nuo kitų – pagrindinis laimės priešas.
Žmonės, be darbo turintys ir  kitų vertybių – mylinčią šeimą, namus, atvirus draugams ir artimiesiems, – daug laimingesni.
Nieko naudingesnio už pasivaikščiojimą gryname ore žmonės dar nesugalvojo.
Laimė  – tai susitaikymas, gebėjimas pripažinti savo klaidas, vertinti žmones nepriklausomai nuo jų statuso. Turtingiesiems tai nepasiekiama.
(D. Reiti, Harvardo psichiatras)
Komentaras: Šie patarimai seniai žinomi ir jau nebeveikia. Vienintelė priemonė tapti laimingam – būti visuomenėje, kur tave supranta, kurios tikslas sutampa su tavuoju, kurioje jo siekdami žmonės vienas kitą palaiko, kur taip pasitikima kiekvienu draugu, kad jis liaujasi galvoti apie save.

Daugiau šia tema skaitykite:

Laimę lemiantis tarpusavio ryšys

Puikus žaidimas

Laimei reikia pagarbos, o ne pinigų

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>