Kodėl draugai žengia koja kojon

Krizė, globalizacija

Tyrimas: Psichologijoje kalbama apie socialinės sinchronizacijos fenomeną. Pavyzdžiui, kai iš pradžių atskiri aplodismentai staiga susilieja į vieną ritmą arba eidami gatve su draugu jūs tam tikru momentu pradedate eiti su juo koja kojon.
Moksliniame žurnale „Scientific Reports“ tyrėjai rašo, kad keturgubos treniruotės metu, vienam kartojant kito judesius, eksperimento dalyviai kopijavo netgi nevalingus vienas kito judesius. Sinchronizavosi ir smegenų aktyvumas: zonos, atsakingos už socialinius kontaktus ir už sensomotoriką, abiems aktyvavosi vienodai. Beje, atskirų smegenų viduje sinchronizacijos tarp šių zonų nebuvo. T. y. smegenys pirmiausia adaptuodavosi porininko atžvilgiu. Kažkas panašaus vyksta su muzikantais, kurie groja duetu.
Tai, kad dalyviai kartojo netgi nevalingus vienas kito judesius, parodo, kad sinchronizacija vyksta nesąmoningai. Tačiau jos laipsnis priklausė nuo žmogaus socialumo laipsnio. Jeigu kažkas jautė nerimą, nebuvo atviras, jo judesiai su kitais sinchronizuodavosi mažiau.
Komentaras: Mes nuo pat pradžių nukreipti į visišką tarpusavio sinchronizaciją ir, jei jos pasiekiame, gauname iš to patį didžiausią malonumą. Patirdami ją mes pradedame jausti aukščiausiąją valdančiąją jėgą, savo priežastį ir galutinį tikslą.

Daugiau šia tema skaitykite:

Lokatorius Kūrėjui pajusti

Pasaulis ant perpuvusio plausto

Be pasipriešinimo

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>