Meilės chemija

Vyras ir moteris

Pranešimas: (Strasburgo universiteto profesorius M. Iber): Žmogus – tai 70 proc. vandens, 3–4 kg kaulų, kita – organiniai junginiai, molekulės. Žmogus – tai didelis molekulių maišas. Gyvybė – tai molekulių tarpusavio ryšys.
Kai žiurkėms suleido oksitocino hormonų, pasileidėlės žiurkės, visai nesidomėjusios savo palikuonimis, tapo ištikimos savo partneriams ir puikiai prižiūrėjo jauniklius.
Oksitocinas išsiskiria nėštumo metu, dėl jo moterims gaminasi pienas. Šis hormonas leidžia pagreitinti gimdymą.
Jei tarp moters ir vyro užsimezga tamprus empatinis ryšys, jiems abiem gaminasi oksitocinas, todėl jie tampa rūpestingais tėvais. Padidėjus oksitocino lygiui, gyvūnų patelės tampa bebaimės – jos pasiruošusios viskam, kad apgintų savo jauniklius. Jei oksitocino trūksta, baimių padaugėja.
Pogimdyminę depresiją lydi staigus oksitocino sumažėjimas, – kai tik jo lygis normalizuojasi, depresija praeina.
Su motinos pienu kūdikis gauna oksitocino dozę – tai savotiškas narkotikas, tad žįsti kūdikiui labai malonu. Motina maitindama pasigamina oksitocino ir sau, todėl maitinimas tampa malonumu abiem. Žindymas – harmoningų santykių, prieraišumo  laidas ateityje. Maitinimo krūtimi nutraukimas panašus į narkotikų vartojimo nutraukimą, nes abu negauna įprastinės oksitocino dozės.
Pasižiūrėkite į kitą žmogų su švelnumu ir jam ims gamintis oksitocinas. Paglostykite jį – oksitocino padaugės. Pabučiuokite jį – oksitocino priplūs dar daugiau.  Jei šalia yra žmogus, su kuriuo norite susisieti visam laikui, apkabinkite ir bučiuokite jį kiek galima dažniau.
Sekso ir ypač orgazmo metu oksitocinas gaminasi didžiuliais kiekiais, ir tai stiprina tarpusavio ryšį. Su tuo pačiu partneriu tai veikia iki trejų metų – gamta  mano, kad šito pakanka, kad moteris pastotų ir mažylis suspėtų paaugti. Po trejų metų partneriams jau reikia daugiau nei tiesiog potraukio. Oksitocinas – tai narkotikas, o gyvenimui to nepakanka.
Oksitocinas taip pat lemia ir santykius visuomenėje. Nuo jo priklauso pasitikėjimas ir simpatija kitiems. Savanoriška veikla visuomenėje užsiimančių žmonių oksitocino kiekis yra didesnis.
Kas bus, jei gausime galimybę kontroliuoti meilę? Taip prieisime ir prie meilės gėrimo išradimo. Oksitocinas parduodamas, jį lengva nusipirkti internetu. Geriausia jį purkštis į nosį – įkvėpti. Tačiau meilė didesnė už hormonus ir genetiką…
Komentaras: Niekaip viename žmoguje nesujungsime fizikos ir lyrikos, nes nenorime apibrėžti žemiškosios meilės kaip gyvūninio hormonų nulemto potraukio. Tik kabala apibrėžia tikrąją meilę kaip kuriamą potraukį ne malonumų objektui, o davimui, aukščiau asmeninio egoizmo ir nepaisant jo, tam nebepadės jokie purškalai, – tik Aukštesnioji Šviesa (O“M) pakeis mūsų prigimtį ir sukurs mumyse tikrąją (neegoistinę) meilę.

Daugiau šia tema skaitykite:

Amžina meilė

Nukreipta į tikslą meilė

Ar yra meilė šiame pasaulyje?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>