Esame tik pirmoje krizės pusėje

Krizė, globalizacija

Nuomonė (A. Kudrinas, buvęs Rusijos finansų ministras). Pasaulis išgyvena tik pirmąją krizės pusę –blogiausia dar priešaky. Pagrindiniai ekonomikos rodikliai blogėja kiekvieną mėnesį, išsivysčiusiose šalyse aukštas vartojimo lygis toli gražu neatitinka žemo santaupų lygio. Tai ir yra pagrindinė krizės priežastis. Toliau lėtėja BVP augimas. Skolų problemos Europoje lieka neišspręstos.
Europos valdžia atidėjo problemų sprendimą vėlesniam laikui. Norint garantuoti BVP augimą, būtina nurašyti Graikijos skolą, nes Graikijos pasišalinimas iš euro zonos pagreitintų padėties pablogėjimą kitose šalyse.
Ekonominis sąstingis išsivysčiusiose šalyse tęsis dar 8–10 metų. Tai trukdys modernizuoti jų ekonomiką, o gyventojų pasitikėjimo praradimas mažina greito išėjimo iš krizės galimybes.
Naftos kaina kris ir gali pasiekti 80 dolerių už barelį. Biudžetui tai yra kritinis lygis, verčiantis mažinti išlaidas ir didinti mokesčius. Tai lems ekonomines bei politines pasekmes.
Komentaras. Viskas priklauso nuo to, kaip sėkmingai ir greitai mes sugebėsime perteikti pasauliui, kad vienintelė galimybė grįžti prie normalaus gyvenimo – pertvarkyti mūsų sąmonę integraliai perauklėjant žmones. Nauja pasaulėžiūra leis visą pasaulinę bendruomenę paruošti naujam tikslui, kurio reikalauja žmonių visuomenės evoliucija, – pakilimui į naują pakopą, vadinamą „žmogus“.

Daugiau šia tema skaitykite:

Krizė apgaubė planetą

TVF: Krizė bus jaučiama dar dešimtį metų

Nauja krizės banga

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>