Dvasinis tobulėjimas nesuteikiamas per protekciją

Dvasinis darbas

Klausimas. Kokia nauda iš to, kad žmogus stengiasi ir bando pagreitinti savo ištaisymą, jeigu vis tiek visas jo kelias, visi ištaisymai, kuriuos jam reiks patirti, visos jo klaidos ir nusižengimai jau nulemti iš anksto?
Atsakymas. Jeigu nesistengsi, tai niekada nepadarysi šių klaidų ir nepatirsi ištaisymų. Tarkime, tu mokaisi trečioje klasėje ir turi pereiti į ketvirtąją. Tik nenori mokytis ir tavęs neperkelia į kitą klasę! Kas gi tada atsitiks? Būsi nubaustas ir užsitrauksi visų nemalonę: tėvų, mokytojų, mokyklos pedagogų tarybos. Liksi antriems metams toje pačioje klasėje, kol atliksi visas užduotis ir būsi pasiruošęs pereiti į aukštesnę klasę.
Ar ką nors laimėjai savo tingėjimu? Kodėl tuomet klausi, kokia nauda iš visų tavo pastangų? Negali pereiti į kitą etapą nepabaigęs ankstesniojo, nes nesi paruošęs indo jam. Kaipgi tu gali jį pajusti, kaip tavyje realizuosis kita pakopa?
Neįmanoma pereiti į kitą dvasinę pakopą per „protekciją“. Mūsų pasaulyje tai įmanoma, o dvasiniame – ne. Juk tu neturi jutimo organų – juos tau reikia išvystyti pačiam, kylant ir krentant, patiriant painiavą ir problemas, priimant sprendimus ir klystant, stengiantis prasiveržti įvairiais būdais – kaip vaikui, kuris kažko mokosi.
Kitaip nebus jokios pažangos. Tokie gamtos dėsniai. Todėl čia nebus jokios malonės ir nuolaidžiavimų, atleidimo už tai, kad suklydai dėl nežinojimo. Tokie dalykai priimtini tik tarp žmonių, o mes paklūstame tiksliam, determinuotam procesui, kuriame viskas apibrėžta kiekviename žingsnyje.
Neįmanoma pereiti į kitą etapą neužbaigus ankstesniojo, kol nepatyrei jo įspūdžio, nepažinai, nepajutai, kol ankstesnis etapas neįsirėžė tau į atmintį ir kol nesi pasiruošęs su šia patirtimi žengti pirmyn, surinkęs indą, kuriame jau jauti visus reiškinius kaip savo paties išgyventus. Tik tada gali žengti toliau.
Mūsų pasaulyje taip nėra, čia žmonės randa įvairiausius aplinkkelius, nes jie apskritai  nesupranta savo būsenų. Kai atsklis Šviesa ir nušvies mūsų būseną, tada suprasime jos priežastį, jos naudą, kaip teisingai į ją žiūrėti, o iki tol veikiame aklai, vadovaudamiesi savo gyvūniškais instinktais.

Iš 2012 m. gruodžio 30 d. pamokos pagal straipsnį „Įvadas į Mokymą apie dešimt sfirų

Daugiau šia tema skaitykite:

Aukštesnioji programa laukia tavo dalyvavimo

Nori spręsti pats?

Nieko naujo po saule…

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>