Kodėl mums reikia keistis?

Krizė, globalizacija

Klausimas: Kodėl teigiate, kad žmogus privalo pasikeisti, tapti geresnis, pakeisti savo prigimtį į priešingą?
Atsakymas: Esmė ta, kad pasikeitė aplinkos sąlygos, jei žmogus ir toliau tols nuo jų, tas neatitikimas pražudys jį. Visa, kas gyva, visais laikais išmirdavo, jei neprisitaikydavo prie supančios aplinkos pokyčių.
Kadangi mūsų pasaulis tampa integralus, globalus, jame viskas tarpusavyje visiškai susiję – žmogus turi įgyti tas pačias savybes, kokias turi jį supanti aplinka. Kitu atveju jis liausis suprasti pasaulį, kuriame yra, ir negalės jame gyventi. Mes jau šiandien jaučiame augantį globalių tarpusavio sistemų valdymo bejėgiškumą: ekonomikos valdyme, planavime. Mes nesuprantame savęs naujame pasaulyje ir susergame depresija, skiriamės ir t.t.
Tapti globaliais, kitaip tariant, tuo pat metu jausti visą pasaulį savyje, vadinasi, pakeisti savo mąstymą iš diskretinio į analoginį. Tai reiškia sugebėti tuo pat metu ir visiškai jausti viso pasaulio būseną, „jausti“ – reiškia jausti pasaulį savyje. O tai įmanoma, tik suknežinant egoistinį apvalkalą, kuriame kiekvienas esame. Šito ir moko kabalos mokslas.

Daugiau šia tema skaitykite:

Holistinis požiūris

Abėcėlinės naujojo pasaulio tiesos

Keičiame save kartu

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>