Nori būti herojumi – būk juo

Įvairūs

Stenfordo universiteto mokslininkų tyrimas, eksperimentuojant su virtualiąja tikrove: pasijutus herojumi svajonėse, galima tapti į jį panašiam ir elgtis herojiškai iš tikrųjų.
Savanoriai buvo perkelti į virtualiąją tikrovę, uždėjus jiems specialius šalmus bei garnitūrą, ir gavo tam tikrą užduotį, susijusią su judėjimu ore. Kai kurie turėjo galimybę paskraidyti tarsi supermenai, kiti naudojosi virtualiuoju malūnsparniu. Grįžę į tikrąjį pasaulį, jie išreiškė norą suteikti aplinkiniams pagalbą.
Pajutus neribotas virtualiojo skraidymo galimybes, žmonėms tapo paprasčiau veikti tikrajame pasaulyje, padidėjo pasitikėjimas savo jėgomis. Supermeno vaidmuo suteikė galimybę bandomiesiems mąstyti kaip superherojai ir jaustis pajėgiems padėti aplinkiniams įveikti sunkumus. Neribotos antžmogiškos galimybės, kurias jie turėjo virtualiojoje tikrovėje, galėjo sudrebinti stereotipus, būdingus jų įprastiniam gyvenimui, tad po eksperimento jie pradėjo kitaip žiūrėti į savo vaidmenį supančiame pasaulyje.
Komentaras: Įkandin svajonei yra būtina suprasti, kaip ją įgyvendinti tikrovėje. Jeigu svajonė teisinga, t. y. sutampa su Gamtos suplanuota būsima tikrove, tai iš jau egzistuojančios virtualiajame pasaulyje būsimos tikrovės galima pritraukti jėgą, kuri realizuos svajonę – ši jėga vadinama Supančiąja Šviesa (O“M).

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>