Slaptas ir atviras davimas: kuris teisingas?

Dvasinis darbas

Klausimas: Kai kam nors darai gera, fone visada lieka mintis apie tai, kad jis sužinos apie tai ir įvertins. Kas gali padėti pereiti prie grynojo davimo?
Atsakymas: Šviesa. Ji tau suteiks supratimą, kad tikrasis davimas yra tada, kaip apie tave nesužino.
Po to atsiskleis dar viena priešingybė: tu pasireikši priešais Kūrėją, bet tik tada, kai suformuosi ekraną visai Šviesai Chochma.
Juk Jis nori, kad tu mėgautumeisi Juo, o Jis – tavimi, ir abu kartu – vienas kitu. Kūrėjas nenori likti paslėptas nuo kūrinio, bet pradžioje reikia įgyti dvigubą ekraną – dabar jau gavimui dėl davimo. Tada imsi žadinti norus, norėdamas pildyti juos, kad duotumei Jam. Kitaip sakant, mėgausiesi atspindėta Šviesa, likdamas virš egoizmo.
Šitaip visame kelyje tavo ekranas nuolatos auga, o tai, ką turėjai anksčiau – išlieka. Jeigu jau nusprendei nieko negauti dėl savęs, sprendimas lieka galioti, o visa kita jį papildo.
Klausimas: Bet ką daryti su šiuo noru – kad draugas žinotų, jog aš jam duodu, t. y. darau gera?
Atsakymas: Dabar noriu draugams daryti gera, nes tai man padeda žengti pirmyn. O kitame etape nukeliausiu dar toliau, jeigu jie apie mane nesužinos. Juk taip mano egoistinis noras nejaus malonumo. Argi galiu daryti jiems gera taip, kad jie nesužinotų, kas tai daro? Tam formuoju ekraną. Tačiau kartu aš padedu sau stumtis pirmyn.
Todėl kitame etape suprantu, kad jiems bus naudinga, jeigu atskleisiu savo vaidmenį kaip pavyzdį. Tada toliau veikiu duodamas (darydamas gera kitiems), bet jau atvirai. Aš žaidžiu ir jiems rodau, kad davimo veiksmas teikia mums malonumą.
Kaip į tai reaguos draugai? Čia jau „kiekvienas vertina pagal savo sugedimą“. Kaip gi galime žinoti tikrąsias žmogaus paskatas?
Klausimas: Bet vis gi kažkas prasiskverbia į egoizmą…
Atsakymas: Tai reiškia, kad tavęs laukia kiti indai-norai, kuriuos reikia prisijungti prie esamos pakopos ir keliauti toliau. Taigi, gerai, jeigu iš karto jautiesi melagis.
Klausimas: Vadinasi, reikia džiaugtis šiais egoistiniais „nuotėkiais“?
Atsakymas: O kaip kitaip judėti pirmyn? Jeigu bent akimirkai lieki neatskleidęs blogio, vadinasi, ir gėrio dar neatskleidei…

Iš 2013 m. vasario 5 d. pamokos pagal „Baigiamąjį straipsnį knygai Zohar

Daugiau šia tema skaitykite:

Atlygis už davimą

Nesutaisysi – nevažiuosi

Pamokos rezultatas

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>