„Bizūno ir meduolio“ metodas nebeveikia

Egoizmo vystymasis

Nuomonė: MTI (Maskvos technologijų instituto) naujausių tyrimų rezultatai parodė, kad „bizūno ir meduolio“ metodas nebeveikia. Paskatinimas už gerą darbą yra žymiai efektyvesnis už bausmę. Jeigu užduotis reikalauja vaizduotės, lyginamosios analizės, sutelktumo, sisteminimo – didelis atlygis blogina darbą.
Tik sprendžiant paprastas užduotis atliekamo darbo kokybė proporcinga atlygio dydžiui. Tačiau, kai darbas reikalauja kūrybinio mąstymo, tada geriausia motyvacija – mokėti žmonėms pakankamai, kad jie negalvotų apie pinigus, o tik apie savo darbą. Darbo našumas ima priklausyti nuo autonomijos, meistriškumo siekio bei tikslo buvimo.
Komentaras: Žmogus – ne automatinė mašina ir pilnatvę jaučia, jausdamas savąjį Aš, išreikšdamas save. Konvejeris jau neefektyvus. Auga tiek egoizmo kiekybė, tiek kokybė, todėl rasti save − pagrindinis dalykas, kuris šiandien motyvuoja žmogų. Dar aukščiau yra grupės saviraiška, mat per tai pasiekiama dar kokybiškesnė pilnatvė.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>