Nerimas ir perspektyvos

Egoizmo vystymasis, Krizė, globalizacija

Klausimas. Ar galima susieti būdą tiesiogiai, individualiai spręsti problemas, pvz., narkomanijos, su tuo, kad jų ir toliau daugėja?
Atsakymas. Taip. Šių problemų vis daugės, nes egoizmas greitai stiprėja. Jeigu mes neįtraukiame žmogaus į altruistinę žmonių tarpusavio sąveiką, jis plyšta, nežino, ką su savimi daryti.
Visokios problemos: narkomanija, teroras, savižudybės ir t. t. taps įprastu reiškiniu. Žmogui reikia ko nors imtis, bet jis nežino ko. Taigi problemų tik daugės. Vienintelis dalykas, kuris mums lieka, – visus išmokyti įsitraukti į naują integralią gamtos sferą.
Iš pradžių žmogus turi išmokti susitvarkyti nedidelėje integralioje bendruomenėje.
Jis jausis saugus, pasitikintis. Jis netgi pajus, kaip pasaulis, su kuriuo taip sąveikaujama, staiga tampa palankus. Kitiems pasaulis nepalankus, o jam palankus.
Vyksta tam tikra individuali savireguliacija, homeostazė, kuri pripildo žmogų visiškai naujų jausmų, pojūčių, galimybių.

Iš 2013 m. balandžio 2 d. pokalbio apie integralųjį auklėjimą

Daugiau šia tema skaitykite:

JTO reikalauja legalizuoti narkotikus

Atsisveikinimas su senuoju pasauliu

Kokybinis šuolis į naują pasaulį

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>