Gimimas – tai išsiveržimas iš tamsos

Grupė

Jeigu grupėje esame surišti tarpusavio priklausomybe ir meile, tai kiekvienas turi pajusti tą patį, ką jaučia visi. Negali būti taip, kad vienas jaučiasi gerai, o kitas blogai – visi jaučia tai, kas vyksta, vienoje širdyje, kartu. Tas, kuris nėra įsitraukęs į bendrus išgyvenimus, nepajus ir bendro džiaugsmo.
Mes nežinome, kodėl Kūrėjas sudaro tokias situacijas, į kurias vieni žmonės įsitraukia labiau, kiti mažiau. Tai priklauso nuo daugelio priežasčių, o svarbiausia – nuo kiekvieno asmeninio pasiruošimo, nuo to, kaip stipriai kiekvienas jaučia, kad tai yra jo grupė.
Šioje situacijoje netgi tie, kurie visada priklausė „egiptiečiams“, kurie tarytum kenkė, vertė kentėti „Izraelio sūnus“, dabar turi tokią pačią galimybę priartėti prie dvasinės tikrovės. Abi šios grupės dalys turi vienodą galimybę pažengti pirmyn. Tampa akivaizdu, kad tai dvi to paties medalio, vienos būsenos, pusės.
Tie, kurių fiziškai nė nebuvo toje pačioje tamsoje, gali pajusti, kaip kenčia jų pačių kūnas, nes yra prisirišę prie tų, kuriems smūgis teko tiesiogiai. Negali visa grupė fiziškai būti įtraukta į vieną problemą, bet viskas priklauso nuo mūsų artumo, nuo ryšio tarp draugų.
Tada kiekvienas savo kūne pajus svetimą skausmą, tarytum mylimo vaiko ligą. Visa pasaulinė grupė gali pasidalyti vieną skausmą. Tai galės padaryti ir visas pasaulis, jeigu tik išsitaisysime, sustiprėsime ir pakilsime. Tada mūsų išgyvenimų sukeliamos visų rūšių bangos – tiek geros, tiek blogos – sklis į visas puses, keldamos pasaulyje triukšmą: džiaugsmingą arba neramų, ir atitinkamu mastu bendra būsena taisysis kartu su mūsiške.
Iš tamsos gimsta šviesa. Taip pat ir iš visų kritinių straipsnių kils visiškai priešingas rezultatas. Tamsoje gimsta kita būsena, o bet koks gimimas – tai perversmas. Jis visada vyksta kaip išsiveržimas iš uždaros erdvės.

Iš 2013 m. balandžio 4 d. pamokos pagal knygą „Šamati“

Daugiau šia tema skaitykite:

Išsivaduoti iš apgaulės

Jeigu nepavyko čia – nepavyks niekur

Prasiskverbimo į Aukštesnįjį pasaulį formulė

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>