Materialiųjų problemų pakilimo taku

Dvasinis darbas, Viena siela

Klausimas: Ar pakildami aukščiau materialiųjų problemų netapsime abejingi žemiškajam gyvenimui?
Atsakymas: Būtent aukščiau žemiškojo gyvenimo kuriame savo dvasinį gyvenimą. Dvasingumas kuriamas tik aukščiau šio pasaulio. Tam ir sukurtas mūsų pasaulis, – jis mums duotas ne atsitiktinai. Mūsų fiziologinio kūno gyvenimas nuostabiu būdu sukurtas absoliučiai pagal tokį patį modelį, kaip ir aukštesnysis pasaulis, lyg šaka, kuri yra panaši į šaknį, tam, kad visuose šio pasaulio įvykiuose pradėtume jausti, kas stovi už jų aukštesniojoje pakopoje.
Matome, kiek nepanašios viena į kitą dešimt Egipto bausmių: kraujas, varlės, utėlės ir t. t. iki pat pirmagimių bausmės. Kiekviena bausmė – tai nemalonus smūgis, tačiau jos visos skiriasi viena nuo kitos. Pagal tavąją vietą bendroje Adam Rišon sielos sistemoje viską, kas vyksta šiame pasaulyje, išgyveni asmeniškai kaip smūgius, tenkančius tavo egoizmui, esančiam po tavo oda.
Būtent šie smūgiai tau padeda vis labiau išlįsti iš po odos dėl to, kad kiekvieną kartą juos įveiki. Ir laimini šiuos smūgius, juk be jų neturi jokių šansų išsivaduoti. Egoizmas sulaiko tave po oda, ir tik dėl smūgio nusprendi ištrūkti iš po jos.
Smūgis kuria tavyje žmogų: Klipat Noga, vidurinįjį Tiferet trečdalį, suteikdamas galimybę susimąstyti, dėl ko nori išeiti išorėn. Tu nesieki pasislėpti nuo smūgių, esi pasiruošęs likti tamsoje, bet trokšti prisilipdyti prie visa ko priežasties – prie Kūrėjo, jausdamas didžiulį dėkingumą už tai, kad Jis tokiu būdu suteikė galimybę šiek tiek išlįsti iš savo kūno ir prisiartinti prie Jo.
Šio susitarimo viduje pradedi skirti daugybę skirtingų niuansų ir tokiu būdu kuri savo dvasinį kūną, t. y. pirmąsias dešimt atspindėtosios Šviesos sfirų. Tai iš tikrųjų bus atspindėtoji Šviesa, nes jau neprašai dėl savęs, o pakyli aukščiau tamsos, kurią jauti savo nore gauti malonumą, virstančiame sumažinta Malchut.
Tu įveiki šią tamsą ir pradedi kurti aukščiau jos ekraną. O tavo siekis suteikti džiaugsmą Kūrėjui vadinamas atspindėtąja Šviesa, nes galvoji tik apie Jo gerovę. Taip gauni pradinę savo dvasinio parcufo struktūrą, nuo kurio prasideda būsenos, esančios aukščiau mūsų materijos, aukščiau mūsų noro gauti malonumą tik dėl savęs. Tu atsiskiri nuo savojo „aš“.

Iš 2013 m. balandžio 4 d. pamokos pagal straipsnį iš knygos „Šamati“

Daugiau šia tema skaitykite:

Stipriau prilipti prie Kūrėjo

Pakilti virš materialių problemų

Nebūna žemiškų problemų

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>