Mistika ar pojūčių nebuvimas?

Sveikata

Klausimas: Homeopatijos pradininkas Ganemanas parašė knygą „Organon“, kurios likimas labai panašus į knygos Zohar likimą. Po Ganemano mirties jo paruoštas spaudai paskutinis papildytas leidimas ilgą laiką buvo saugomas jo namo pastogėje. Ir tik po daugelio metų vienas iš proanūkių surado jį ir išleido. Į šį leidimą Ganemanas įvedė sielos arba dvasingumo teiginius. Iki jo niekas iš homeopatų apie tai nekalbėjo. Kaip jūs galėtumėte apibūdinti šią sąvoką, kuri tarsi turi mistinę prasmę?
Atsakymas: Homeopatijoje pasitelkiamos jėgos, kurių mes nejaučiame, nors ir perduodamos materialaus nešėjo, tačiau išryškinti ir išmatuoti jų neįmanoma. Jei paimtumėte homeopatinį vaistą – jame nieko, išskyrus nešėją, tarkim, cukrų, neaptiktumėte. Todėl galima suprasti, kodėl į tokio pobūdžio poveikį žiūrima kaip į mistinį.
Tačiau čia nėra nieko mistinio. Reikalas tas, kad mes neturime prietaisų, kurie padėtų nustatyti, kokią energiją turi nešėjas. Jei paimčiau įprastą cheminį vaistą, tai bet kurioje laboratorijoje galėčiau nustatyti, kas jį sudaro. O homeopatiniame vaiste materijos pagrindu gali būti bet koks nešėjas, tarkim, medžio gabaliukas, ir, nors jame nėra jokios „chemijos“, bet jei jį pačiulpsiu ar net paliesiu, gausiu iš jo vidinę energiją, kuri padarys man poveikį.
Tuo ir grindžiamas toks „mistinis“ procesas: aš gaunu energiją kontaktuodamas su jos nešėju. Šis poveikis gali būti perduodamas prisiliečiant, per nervus, geriausiai – veikiant nervų galūnes, esančias po liežuviu.
Mes esame tam tikra didelė sistema, didžiulis kompiuteris, kurio kiekvienas organas veikia tam tikru dažniu, o homeopatinis vaistas veikia šiuos organus.
Tačiau apskritai, kai kalbame apie visą organizmą, kurio atskiri organai sąveikauja tarpusavyje ir kiekviena ląstelė žino viską, kas vyksta su kiekvienu iš jų, tada visa tai reikia įsivaizduoti kaip didžiulę tarpusavyje susijusią sistemą, egzistuojančią tarp dažnių, bangų ir tobulai sąveikaujančią savo viduje.

Iš 2013 m. balandžio 7 d. TV laidos „Ateities medicina“

Daugiau šia tema skaitykite:

Kas yra homeopatija?

Homeopatija

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>