Ar Europa pasirengusi integracijai?

Krizė, globalizacija

Nuomonė (Primakovas, Rusija): Europa rodo, kad be viršnacionalinių struktūrų sukūrimo negali būti integracijos. Dabar ES reikalai prasti, bet nemanau, kad tai ją sugriaus. Vis didėja poreikis sukurti viršnacionalines struktūras, kurioms šalys perleistų dalį suvereniteto.
Šios viršnacionalinės struktūros vadovautų visų šio susivienijimo narių bankinei sričiai, biudžetiniam procesui. Jeigu to nebus, integracija negilės. Svarbu, kad visos ES šalys suprastų viršnacionalinių struktūrų svarbą. ES išsiplėtė per greitai – negalima į integracinį procesą iš karto įtraukti daug šalių – tai skandina sąjungą.
Komentaras: Priežastis ne per didelis priėmimo greitis, o potencialių ES narių nepasirengimas integruotis. Integracija įmanoma, tik pravedus visuotinį ir bendrą integraliojo ugdymo kursą šiose šalyse. Neapsikeitus santykiams tarp tautų, bet kuri sąjunga sugrius.

Daugiau šia tema skaitykite:

Europa be utopijų

Krizė – ne finansų, o evoliucinė

Europiečių klaida

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>