Ko reikia žmogui iki visiškos laimės?

Integralus auklėjimas

Klausimas: Aš – paprastas žmogus ir mano individualios savybės ribotos. Kaip iš jų sukurti plačiai apimantį integralų vaizdą? Kaip pasirūpinti visais žmonėmis – tikriausiai tai sudėtinga?
Atsakymas: Nemanau, kad tai sudėtinga. Įsivaizduokite, kad turite neribotas galimybes – už jūsų saugykla, kurioje yra viskas. Viską, ko pageidausite, akimirksniu iš ten galite gauti, netrukdomai išdalyti ir pripildyti bet kokius žmones – visus, kuriuos tik norite.
Dabar pagalvokite, ko jiems iš tiesų reikia? Ne tūkstančio kalorijų per dieną ir ne sveikatos apsaugos, pensijos, poilsio, teisės dirbti, kaip kažkada apie tai labai gražiai rašė. Kuo gi iš tikrųjų norėtumėte užpildyti žmogų, kad jis būtų visiškai laimingas? T. y. jūs bandote su juo elgtis kaip su savo mažu mylimu vaiku. Štai ir fantazuokite.
Esant tokiai būsenai jūsų linkėjimai neriboti. Jie priverčia jus „įeiti į kitą“ ir susijungti su juo. Tai ir yra integralių ryšių nuo vieno iki kiekvieno sukūrimas.
Mes jokiu būdu negalvojame apie ką nors neigiamo. Galvojame tik apie tai, kaip pajusti tam tikrus ypatingus kiekvieno žmogaus norus, kad sugebėtume juos realizuoti, arba padėti jam pačiam tai realizuoti.

Iš 2013 m. gegužės 14 d. TV laidos „Minios išmintis“ – 2

Daugiau šia tema skaitykite:

Didelė šeima prie apvalaus stalo

Neskandink kitų šiandien, kad rytoj pats nebūtum paskandintas

„Viena šeima“ – ne utopija!

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>