Pagalba sunkiai sužeistajam kovoje su egoizmu

Grupė

Klausimas. Kaip elgtis, jei matai, kad draugas kenkia grupei? Tai rodo mano neišsitaisymą ar jis iš tikrųjų kenkia?
Atsakymas. Jei draugas iš pradžių buvo labai ištikimas ir staiga pradėjo elgtis kitaip, mes privalome jam padėti. Žinoma, negalima jo palikti pusiaukelėje, juk tas žmogus dabar sužeistas savo egoizmo. Mes turime juo pasirūpinti ir jį pakelti.
Galima nusivesti jį į barą ir drauge išgerti alaus arba leistis kartu į kokį žygį, surengti draugystės vakarėlį. Galima paprašyti jo atlikti kokį nors darbą, kurio be jo niekas negali atlikti, ir todėl labai jo prašoma tai nudirbti. Tai yra reikia visomis priemonėmis bandyti jį priartinti, pažadinti, sušildyti. Labai padeda kreipimasis pagalbos į žmogaus šeimą.
Reikia stengtis padaryti viską, kas įmanoma. Net jei jis ciniškai kritikuoja grupę, turime suprasti, kad tai gali būti laikina nuotaika. Reikia kantriai palaukti, kol taps aišku, kad neliko kito pasirinkimo, tik išsiskyrimas. Nors, jei tai senas draugas, kuris daugelį metų yra grupėje, tai visada labai didelė problema.
Ir visada čia reikia remtis grupės nuomone – tu niekada negali pasikliauti vien savimi.

Iš 2013 m. gegužės 22 d. pamokos pagal Rabašo straipsnį

Daugiau šia tema skaitykite:

Ryšio su aukštesniuoju pasauliu bambagyslė

Gimimas – tai išsiveržimas iš tamsos

Pasirinkimas tarp asilo ir žmogaus išskaičiavimų

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>