Atėjo laikas pažvelgti tiesai į akis

Dvasinis darbas, Kabala ir religija

Kad turėtume galimybę pasiekti davimo savybę, mums suteiktas sudužęs noras patenkinti pačius save ir, be to, kiekvienas gavome prie Kūrėjo traukiančią kibirkštį. Kalbama apie žmones, kuriems prabudo ši kibirkštis, o kiti neturi laisvos valios, yra visiškai valdomi savo prigimties. Tik žmonės, kurie, be sudužusio egoistinio noro, turi kibirkštį, pamažu siekia dvasinio tikslo.
Jeigu mokydamiesi jie girdi, kad tik iš savo susivienijimo gauname jėgų šią kibirkštį realizuoti, tai žengia Šviesos, „laiko pagreičio“ (achišena) keliu. O jeigu žmonės negeba to išgirsti, negali įsitraukti į aplinką, kuri juos pažadins, padarys jautresnius, tai žengs kančių, natūralios laiko tėkmės keliu (beito). Ir tada, po ilgų metų jie pajus, jog šis kelias neveda prie jokių rezultatų, nes jo paties mažytės jėgos neleidžia žmogui ištrūkti iš materialiosios plokštumos.
Gali prireikti labai ilgo laiko tam įsisąmoninti: 20–30 metų. Tik po to žmogus, neturėdamas išeities, bus priverstas pažvelgti tiesai į akis ir priimti sąlygą, jog būtina susivienyti su kitais, kad jie tave pažadintų. Ir tuomet to žmogaus taškas širdyje turės pakankamai jėgų savęs realizavimui.
Tik po to žmogus ima klausyti ir dirbti su savimi – irgi ne iš karto, o praeidamas etapą po etapo. Jam jau yra, kur link judėti, yra kryptis. Jis supranta, kad reikia priimti sąlygas, apie kurias kalbėjo kabalistai iš pat pradžių ir kurios sudaro Toros pagrindą: apie žmonių vienijimąsi, apie meilę artimam, žmogus jau supranta, kad nereikia vengti tų sąlygų vykdymo.
Pasaulis bando pasislėpti nuo šių sąlygų, dangstydamasis įvairiomis religijomis, tikėjimais. Kiekviena religija tvirtina, kad būtina vykdyti būtent jos apeigas, materialius veiksmus, kiekvienam asmeniškai ar visiems kartu, švenčiant visokiausias šventes ir laikantis tradicijų. Visa tai tam, kad būtų dangstomasi nuo tiesos ir nereikėtų užsiimti žmogiškojo egoizmo taisymu – taisymu, kuris atveda žmogų į davimą.
Vis dėlto kančių kelias galiausiai nuves žmoniją į aklavietę ir privers pamatyti, kad išeities nėra ir kad vis tik teks įsiklausyti į Toros žodžius. Tuomet žmonės paklaus: „Kaip tai padaryti?“ Taigi mums reikia parengti jiems veiksmingą taisymosi metodiką ir pasistengti sutrumpinti jų kančių kelią.

Iš 2013 m. gegužės 27 d. pasiruošimo pamokai

Daugiau šia tema skaitykite:

Ilgas kelias vienybės link

Eikime geruoju keliu

Bet kokiam užsispyrimui yra ribos

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>