Ar spėjimai buvo klaidingi?

Baal Sulamas, Kabala

Klausimas. Kodėl Baal Sulamas, būdamas toks didis kabalistas ir numatydamas, kuria kryptimi turi vykti pasaulio išsitaisymas, pateikė tokią priešlaikinę prognozę tvirtindamas, kad dar prieš šimtą metų kabalos metodika turėjo plačiai išplisti tarp žmonių?
Atsakymas. Jau tuo laiku, kai gyveno Baal Sulamas, buvo galimybė įvykdyti pasaulio išsitaisymą. Bet Baal Sulamas negalėjo numatyti, kada tai iš tikrųjų nutiks, nes čia veikia ir žmonių laisvo pasirinkimo faktorius. O jis nežinojo, ką jie pasirinks!
Jis pasakė, kad gavome tokią galimybę – ir galime neabejoti, kad mes ją gavome, jisai neklydo! Ar įgyvendinama galimybė dabar,  šito jis negalėjo žinoti. Kitaip tariant, jo prielaidos nebuvo klaidingos, jis tiesiog negalėjo numatyti, kaip pasielgs žmonės.

Iš 2013 m. birželio 5 d. pamokos pagal straipsnį „Knygos „Zohar“ užbaigimui“

Daugiau šia tema skaitykite:

Laisvo pasirinkimo pakopos

Baal Sulamas – apie žmogaus prigimtį

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>