Nedidelis daržas galės pamaitinti visus

Ekonomika ir pinigai, Krizės sprendimas

Pranešimas. Šiuolaikinis žemės ūkis paseno, netgi kalbant ir apie genetiškai modifikuotas kultūras. Kompanijos Pronutria projektas leis gaminti didelį kiekį baltyminio maisto nedideliame žemės plote, gaminti saugius, aukštos kokybės produktus, darant minimalų poveikį aplinkai. Kaip žaliava panaudojama saulės šviesa, anglies dioksidas, azotas ir vanduo.
Įvairaus tipo baltyminį koncentratą gaminančius fabrikus galima statyti skirtinguose planetos kampeliuose – jie bus panašūs į šiuolaikines saulės jėgaines: eilės blokų, kuriuose vystosi fotosintezę vykdančios, įvairiausias medžiagas gaminančios ląstelės.
Komentaras. Krizė vyksta šalyse, kurių gyventojams netrūksta maisto, kurie iš esmės nebadauja! Technologiškai galima išspręsti visas šiuolaikines žmonijos problemas, bet praktiškai neįmanoma išspęsti nė vienos, kol neištaisysime žmogaus, kad jis liautųsi siekęs slopinti kitus, atvirkščiai, kad siektų remti kitus kaip savo vaikus.
Kol egoistinė žmogaus prigimtis (jo savybė slopinti) nepasikeis, priešpriešos su Gamta (savybe duoti ir mylėti) krizė tik plėsis. Ši krizė neleis išspręsti nė vienos iš mūsų problemų. Pavyzdžiui, esant visa ko gausai pasaulyje, pusė žmonijos mirs nuo bado.

Daugiau šia tema skaitykite:

Ekonomistai turi atsisakyti įprastų teorijų

Ką reiškia gerovė?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>