Laiko greitėjimas

Įvairūs, Realybės suvokimas

Klausimas: Šiandien dauguma žmonių mano, kad subjektyvioje tikrovėje laikas pradėjo tekėti kur kas greičiau. Anksčiau jiems atrodė, kad laikas užsitęsia, o dabar savaitės pralekia taip greitai, kad žmonės jų net nepastebi. Kodėl taip vyksta?
Atsakymas: Žmogaus, gyvenusio prieš du ar tris šimtmečius, gyvenimo trukmės vidurkis neviršijo 35–40 metų. Laikas jiems slinko lėtai, tolygiai, nors jie gyveno du kartus trumpiau nei mes. O mums viskam trūksta laiko – jis lekia, ir staiga mes jau senukai, ir staiga jau mirštame.
Mūsų laiko pojūtis kitoks, kadangi laiko vertė – kitokia. Pasikeitė veiksmų, kuriuos galime įterpti į kiekvieną laiko momentą, kiekis. Todėl ir laikas toks turiningas – suspaustas.
Tai nesusiję nei su baimėmis, nei su įtampa, nei su kokiais nors žmogaus lūkesčiais, tai kur kas sudėtingesnė problema. Besivystydami mes vis labiau tolstame nuo gyvūninio pasaulio.
Gyvūnas gali gyventi ramiai. Jis neturi laiko suvokimo:  jam reikia – jis guli; reikia – medžioja ir t.t. T. y. jo gyvenime viskas tolygu, viskas pagal metų laikus, viskas apskaičiuota. Gamta jam aiškiai nurodo, ką veikti, ir jam nekyla problemų su laiku. Gyvūnas niekur nevėluoja.
O mes, kuo labiau besivystydami tampame žmonėmis, tuo daugiau turime problemų su laiku. Juk apskritai trokštame anuliuoti sąvoką „laiko pojūtis“.

Iš 2013 m. kovo 18 d. TV laidos „Kiaurai laiko“

Daugiau šia tema skaitykite:

Mes ir laikas

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>