Ne tikėtis, o veikti!

Dvasinis darbas, Egoizmo vystymasis, Ketinimas, malda

Krasnojarsko kongresas. Trečia pamoka
Klausimas: Kaip ištaisyti savo egoizmą? Kaip kovoti su tuo skausmu, kurį jis man sukelia?
Atsakymas: Labai paprastai: galvok tik apie tai, kaip padaryti gerą kitiems, ir džiaukis jų džiaugsmu. Tik taip galime pakilti aukščiau savęs.
Klausimas: Bet aš gi esu gyvas žmogus! Įsipjoviau – man skauda. Kaip galiu galvoti apie kitą, jei dabar jaučiu skausmą?
Atsakymas: Vis dėlto pabandyk persikūnyti į jį. O kaip galima kitaip?
Kada tu pasieksi tokią būseną, kai norėsi įsikūnyti į kitą, jausti tik jį, o geriausiai  – grupę, ir negalėsi to padaryti, nes viskas ten „išsilieję“, viskas pilka, tada Kūrėjas tau padės.
Štai tada Jis ateis tau į pagalbą, nes čia jau prašai tokio pokyčio, kurio negali pati atlikti. Tada Jis ateis ir ištrauks tave į kitą lygmenį.
Tai prieš egoizmą nukreiptas veiksmas. Kol kas tu jo neprašai. Kai tu rėksi ne apie tai, kad tau blogai Egipto tremtyje, o dėl to, kad neturi galimybės būdama egoizme duoti, tada užsitarnausi išėjimą į dvasinį pasaulį.
Be to, reikia ne tik tikėtis, o veikti! Tau reikia turėti aiškų suvokimą, ką reiškia išėjimas iš egoizmo, ką reiškia Kūrėjo atskleidimas, ką reiškia dvasinis gimimas.
Jei tu nori atlikti egoizmui priešingą veiksmą, vadinasi, tavo kančios tavęs jau turi nedominti! Tave turi dominti tik davimo galimybė: „Nepriklausomai nuo to, ką jaučiu, būdama tokios būsenos negaliu atlikti davimo veiksmo ir dėl to man skaudu. Tai man skauda!“ Ir tada tau leidžia išeiti į Aukštesnįjį pasaulį.

Iš 2013 m. birželio 14 d. pamokos Krasnojarsko kongrese

Daugiau šia tema skaitykite:

Pats esi atsakingas už savo gimimą

Panorėsime dabar – bus dabar!

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>