Amerika dirba ne visą darbo dieną

Ekonomika ir pinigai, Pasaulio problemos

Tyrimai: Amerika virsta šalimi, kuri dirba ne visą darbo dieną arba laikinai. Tai yra pavojingiau nei nuolatinis nedarbas, nes ištrūkti iš laikinų uždarbių jungo sunkiau nei susirasti naują vietą. Nedarbo lygis trypčioja vietoje.
Rekordinis skaičius 28 milijonai darbingų piliečių dirba ne visą darbo dieną. Priežastis: pinigų trūkumas, kurį patiria įmonės, naujovės, susijusios su sveikatos apsaugos sistemos reforma (stambioms įmonėms ir net privačioms firmoms pelningiau paversti visą darbo dieną į „dalinę“, išvengiant privalomųjų išmokų į medicinos draudimo fondą), rinkos struktūros pasikeitimas.
Komentaras: Mums meluoja – mažinimas vyksta visur, o skaičiai išpūsti, kad nuramintų rinkas. Visuomenė palaipsniui deformuojasi į nieko negaminančią visuomenę, paslėptas nedarbas yra visur.  Žmones reikia kažkaip ir kažkuo užimti – valstybės galvoja, kaip ir kuo juos užimti. Bet tai nenuramins, juk Gamta veda mus prie suvokimo, kad  būtina pereiti į naują vystymosi lygmenį.

Daugiau šia tema skaitykite:

Nedidelis daržas galės pamaitinti visus

Ekonomistai turi atsisakyti įprastų teorijų

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>