Temperatūra muša rekordus

Pasaulio problemos

Pranešimas (JTO Pasaulinė meteorologų organizacija): Per pirmuosius dešimt XXI a. metų buvo sumušta žymiai daugiau temperatūros rekordų nei per visus ankstesniuosius dešimtmečius, nes jie yra patys šilčiausi per visą klimato stebėjimo istoriją nuo 1850 m., todėl padaugėjo mirčių nuo perkaitimo, Kalifornijos Mirties slėnyje užfiksuota pati aukščiausia temperatūra.
Pirmasis XXI a. dešimtmetis užima antrąją vietą pagal drėgmės lygį nuo 1901 m., tik dėl visuomenės perspėjimo apie klimato pokyčius sistemų potvynių aukų skaičius sumažėjo. JT mano, kad būtina nuolatos vystyti perspėjimo sistemas, kadangi Žemės klimatas keičiasi.
Komentaras: Mums padės ne perspėjimo apie klimato pokyčius sistemos, o paties žmogaus – pagrindinio klimato kaitos veiksnio – pasikeitimas. Gamtos turimos priemonės vis tiek privers pakeisti požiūrį vienas į kitą ir į supančią aplinką. JT turi imtis visuomenės gerinimo priemonių, o UNESCO užsiimti jos auklėjimu.

Daugiau šia tema skaitykite:

Gyvenimas ant ugnikalnio

Išvengti gamtos smūgių

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>