Keisdamiesi patys, mes keičiame pasaulį

Dvasinis darbas, Realybės suvokimas

1-oji Sankt Peterburgo kongreso pamoka
Mūsų užduotis – suprasti, kad gamta viena, bendra, globali, ir mes esame būtent tie, kurie turi ją sujungti įsitraukdami vieni į kitus, ketindami susivienyti. Todėl tema „Nieko nėra, išskyrus Jį“ kyla iš gamtos bendrumo – nėra nieko, išskyrus vieną bendrą sistemą, į kurią įtraukta viskas.
O kad ji mums atrodo susiskaldžiusi, tai todėl, kad mes patys esame susiskaldę, tad ir pasaulį matome tokį pagal sąlygą, kad kiekvienas žmogus jaučia pasaulį savyje, jaučia itin individualiai. Ir kad pasaulis atrodo mums susiskaldęs, susvetimėjęs, nesusaistytas, ir tai kiekvieną dieną vis labiau ryškėja, yra pasekmė to, kad mumyse nuolat auga egoizmas. Be to, jis auga su pagreičiu, vertikaliai – matome, kaip kiekvienais metais, o dabar jau kiekvieną mėnesį, kiekvieną savaitę ir netgi kiekvieną dieną pasaulyje viskas greitai keičiasi. Ir keičiasi būtent todėl, kad mumyse vyksta šie pasikeitimai.
Pasaulio pajautimas – itin individualus. Iš to ir kyla teisingos pasaulėjautos metodika: jei keičiame savo savybes, mes keičiame pasaulio pajautimą.
Dabartiniu metu šia tema yra daugybė filosofų, psichologų, fizikų tyrimų. Mokslininkai pamažu pradeda artėti prie vienos ir tos pačios nuomonės, kad pasaulis priklauso nuo mūsų subjektyvios pasaulėjautos, tačiau ji visų vienoda. Nors kiekvienas jaučia pasaulį savaip, tačiau visi jaučia jį vienodai, pagal mūsų egoistines savybes. Jei pakeisime jas priešingomis, tai, natūralu, jausime pasaulį kitokį – integralų ir susaistytą tarpusavy. Mes keičiame ne pasaulį, o save.
Iš čia kyla vienas iš mūsų metodikos postulatų: „Negalvok apie pasaulio ištaisymą…“ Tai sakydami turime omenyje žmogaus, žmonijos išsitaisymą. Tada pradėsime jausti ne tik pasaulį, bet ir save jame visiškai kitokius. Galiausiai mūsų postūmis nuo dabartinės būsenos, vadinamos „mūsų pasauliu“, į būsimą būseną, vadinamą „Begalybės pasauliu“, – tai viso labo tik vidiniai mūsų pasaulėjautos ištaisymai, ir ne daugiau.

Iš 2013 m. liepos 12 d. pirmosios Sankt Peterburgo kongreso pamokos

Daugiau šia tema skaitykite:

Žmogus gyvena norais, o dirba jausmais

Visuotinės pusiausvyros dėsnis

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>