Apie tarptautinę bendruomenę

Egoizmo vystymasis, Pasaulio problemos

Nuomonė (Richard N. Haass – JAV tarptautinių santykių tarybos prezidentas). Kaskart, kai pasaulyje įvyksta kažkas blogo, kas nors paragina tarptautinę bendruomenę imtis veiksmų. Vis dėlto neegzistuoja jokia „tarptautinė bendruomenė“. Arčiausiai jos yra Jungtinių Tautų Generalinė Asamblėja.
Deja, maža ko galima tikėtis iš organizacijos, kuri prilygina JAV arba Kiniją, tarkime, Fidžiui. Jokio JT reformų kiekio nepakaks tam, kad būtų pasiekta fundamentalių pokyčių:  dabartinės didžiosios valstybės net nėra sutarusios dėl taisyklių, pagal kurias turi būti valdomas pasaulis. Netgi ten, kur iš principo, „ant popieriaus“, yra susitarimas, – praktiškai jo nėra.
Komentaras. Postūmis tobulybės link visada vyksta dėl „blogio suvokimo“ – mūsų netobulos egoistinės prigimties atskleidimo. Ir tik žmogui, žmonėms, pasauliui galutinai įsitikinus, jog jų prigimtis yra visiškai ydinga, jie būna pasirengę su džiaugsmu jos atsisakyti. Tada jų pojūčiuose atsiskleidžia Aukštesnioji gamtos jėga. Žmonės prašo jos juos pakeisti – ir Ji juos keičia. Visa, kas su mumis vyksta, vyksta tik tam, kad būtume atvesti prie šio įvykio.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>