Ateities visuomenės maketas

Ekonomika ir pinigai, Krizė, globalizacija

Nuomonė (politikos konsultantas A. Vasermanas): Postindustrializmas neužkirto kelio krizei, nes pasaulyje kūrėsi viso labo jo maketas – visuomenė, kurioje pramonė veikia be žmogaus įsikišimo, o žmogus kuria ir užsiima plėtra.
Buvo manoma, kad žmonės, atlaisvinti nuo gamybos, užsiims kūrybine veikla, kultūra, menu. Gi organizuoti šį žmonių užimtumą niekas nesiteikė. Išaiškėjo, kad žmonėms nereikia tiek daug paslaugų, kiek jiems gali pasiūlyti atsilaisvinusieji nuo gamybos.
Viskas baigėsi tuo, kad daugybė žmonių gyvena iš bedarbio pašalpos, maskuojamos niekam nereikalinga veikla. Šių algų, o tiksliau, užslėpto nedarbo pašalpų išmokėjimui reikalingi finansiniai manevrai, kuriantys iliuziją, kad mokama už kažką reikalingo.
Komentaras: A. Vasermanas teisus, tačiau sprendimo jis nepateikia. Problemą isšspręsime, įvedę visuotinį integralųjį lavinimą ir auklėjimą, o tada pamažu pertvarkydami visuomenę į nuosaikių poreikių visuomenę, nutraukdami perteklinę gamybą, artindami žmoniją prie vienodo gyvenimo lygio, vienydamiesi, kol šiame susivienijime bus atskleistas Kūrėjas – amžinas ir tobulas būvis.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>