Robotų revoliucija prasideda

Ekonomika ir pinigai, Krizė, globalizacija

Nuomonė. Robotai tarnai ir sodininkai atsiras apie 2030 metus ir visam laikui pakeis žmonijos gyvenimą. Pasiturintys žmonės robotais atsiribos nuo kito pasaulio ir atims darbą iš daugelio, laikui bėgant robotai atsiras kiekvienuose namuose.
Šiandien dauguma robotų naudojama pramoninėje gamyboje, automobilių ir elektronikos surinkimo gamyklose.
Kiekvienas robotas kol kas gali atlikti tik vieną užduotį, bet jau atsiranda sudėtingų robotų, kuriuos galima perprogramuoti.
Robotų technika bus trečioji pramoninė revoliucija. Ji apjungs daugybę technologijų, 3D spausdintuvus, nanotechnologijas ir big data technologijas.
Vyriausybės visame pasaulyje investuoja į robotus. Skalūnų revoliucija JAV ir kiti išradimai buvo robotų technikos plėtros rezultatas.
Robotai padės pramoninei gamybai grįžti į išsivysčiusias šalis. Įmonės FOXCONN gamyklose dirba 1,2 milijonų kinų, kurie surenka 40 proc. pasaulio vartotojiškos elektronikos – ši bendrovė per trejus artimiausius metus nupirks milijoną robotų…
Amerikos įmonė Willow Garage sukūrė robotų operacinę sistemą ir žmogaus dydžio robotą su dviem rankom, galintį šią operacinę sistemą panaudoti.
Baxter robotas: į žmogų panašus robotas, kuris geba kartoti žmogaus judesius, dirbti prie konvejerio šalia žmonių, mokytis ir reaguoti į aplinką, kainuoja tik 22 000 dolerių.
Kompiuteriai ir internetas jau pertvarkė kasdienį gyvenimą ir darbo vietas. Tapo nebereikalingi daugelis specialistų: per artimiausius keletą metų robotai pakeis žmones lengvojoje pramonėje, žemės ūkyje, įvedinėjant ir analizuojant duomenis, pakeis lakūnus ir vairuotojus. Robotai nustatinės diagnozes, išvežios vaistus ir slaugys pagyvenusius žmones – tokių robotų jau yra Japonijoje.
Vis dėlto, kaip pasekmė, visuomenė pasidalys: neturtingieji neteks darbo vietų, o visos pajamos susikoncentruos technologijų savininkų rankose. Išsipildys pačios blogiausios antiutopijos…
Komentaras. Žmogaus egoizmas privers jį atsikratyti nereikalingų rankų ir burnų, palikti tiktai reikalingas – 1 milijardą žmonių. Vis dėlto Gamtos programa – atvesti visą žmoniją kančiomis arba įsisąmoninant vienybės būtinybę į naują pavidalą, į vienybę. Dėl šios priežasties primygtinai svarbu platinti integralųjį švietimą ir integralųjį auklėjimą.

Daugiau šia tema skaitykite:

Žmogus be darbo – ne žmogus

Bedarbystė – nauja Europos jaunimo ideologija

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>