Šviesa viską sustatys į vietas

Dvasinis darbas, Viena siela

3-ioji kongreso Sankt Peterburge pamoka
Baal Sulamas rašo, kad yra tik viena siela – tik vienas sukurtas noras. Dvasingumas nedalijamas į dalis, todėl siela yra absoliučiai kiekviename iš mūsų ir visuose kartu.
„Kiekviename iš mūsų“ reiškia, kad jei aš galiu įsijungti į visus, tai pastebiu bendrą sielą, t. y. ne tik tuos milijardus, kurie gyvena dabar, bet ir tuos, kurie dar negimė ir gims ateityje.
Kitaip tariant, tai vienas tūris, viena siela, viena materija. Ji mums atsiskleidžia tik ta apimtimi, kurioje galime teisingai egzistuoti, ir tokiu stiprumu, kuriame galime sąveikauti tarpusavyje.
Pagal tai apibrėžiamos kiekvieno žmogaus savybės, t. y. kiekvienos dalelės, esančios kiekviename iš mūsų. Yra žmonių, kurių asmeninei sielai būdingas plitimas, t. y. ryšys su dideliu žmonių kiekiu, o yra tokių, kuriems būdingas, atvirkščiai, siauras ratas, bet didelis susijungimo su jais stiprumas. T. y. pagal kokybę arba pagal kiekybę kiekviename iš mūsų yra ir viena, ir kita, tik vyrauja priklausomai nuo sielos savybių.
Tarkime, širdis tiksliai atlieka savo konkrečią funkciją, nors ji ir susijusi su daugybe organų. O kitos sistemos, sakykime, kraujotakos, limfotakos, nervų ir kt., atvirkščiai, išplitusios visur, pasiekia visas organizmo dalis. Tokio tipo yra ir mūsų ryšiai.
Tai galima matyti ir pagal žmogų, jo siekius. Pavyzdžiui, aš matau, kur mano mokiniai gali pasireikšti (kiek aš tai galiu matyti).
Tačiau, apskritai, tai neturi reikšmės, todėl kad Šviesa vis tiek mus sustatys į reikiamas vietas. Nieko nauja – mes tik pagreitiname mūsų vystymąsi, pritraukdami Supančiąją šviesą. Bet kuriuo atveju ji vis tiek mus varys į priekį pagal gamtos programą. Tačiau ši programa yra tik Šviesos Nefeš lygmenyje, t. y. negyvojoje būsenoje, t. y. Šviesa mus spaus nuolat, o mes nuo jos bėgsime, nes spaudimą suvoksime kaip neigiamą, ir visą laiką taip vystysimės. Tačiau toks vystymosi kelias nėra geras, kadangi gali atvesti prie didžiulių katastrofų, karų ir t. t. Jei nieko nedarysime, to ir tikėkimės.
Ir atvirkščiai, jei paspartiname Aukštesniosios Šviesos poveikį mums, padidiname švytėjimą, tai judame pirmyn greitai.
Baal Sulamas rašo apie darbą grupėje: „Daugybė davimo kibirkščių yra kiekviename iš mūsų draugų, ir jei surinktumėte šias kibirkštis į vieną vietą, viename troškime, broliškoje vienybėje, meilėje ir draugystėje, tai, žinoma, pasiektumėte šią valandą labai svarbų davimo lygmenį“.

Iš 2013 m. liepos 13 d. trečiosios Sankt Peterburgo kongreso pamokos

Daugiau šia tema skaitykite:

Uždraustas vaisius: antrojo bandymo nesėkmė

Taisydamas save – taisai pasaulį

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>