Depresijos ar laimės link

Krizė, globalizacija

Tyrimas. Per pastaruosius 50 metų vokiečiai ėmė gyventi 400 proc. turtingiau, o nelaimingų, nuo depresijos kenčiančių žmonių skaičius padidėjo 38 proc. Šis reiškinys yra vadinamas materialiu žmonijos prakeiksmu.
Jis prasidėjo prieš šimtmetį Amerikoje. Šiandien transnacionalinės korporacijos manipuliuoja patiklaus vartotojo sąmone gamindamos vis naujesnius prietaisus, drabužius ir t. t. Jos išleidžia reklamai 500 milijardų dolerių per metus. Šių pinigų pakanka, kad žmonija taptų nelaiminga. Palyginimui: bado Žemėje problemai išspręsti prireiktų tik 50 milijardų dolerių.
Svarbiausia bėda ne ta, kad mums nuolat reikia išmesti gerus daiktus, nes jie tapo nebemadingi. Žmonijos tragedija – nepagrįsti lūkesčiai. Nusipirkęs naują automobilį žmogus džiaugiasi labai trumpai. Jeigu kitą dieną jo draugai įsigys „kietesnes“ mašinas, džiaugsmas tęsis vos vieną dieną.
Vis dėlto kuo sąmojingesniu žmogumi tu tampi, kuo daugiau pasitenkinimo tau teikia vystymasis, mokymasis, tuo aukščiau pakyli virš viso šio obskurantizmo.
Komentaras. Orientyrai ir vertybės yra aplinkoje, tiksliau, pas tuos, kurie tai aplinkai vadovauja. Krizė papurtys mases ir žmonės supras, jog yra kvailinami tam, kad iš jų būtų lobstama. Bet tai ilgas ir skausmingas kelias. Teisingo gyvenimo tikslo suvokimas priklauso nuo švietimo ir auklėjimo. Šis kelias yra priešingas elito valdomos žiniasklaidos siūlomam mulkinimui. Reikia eiti į liaudį – štai ką siūlo integraliojo švietimo ir auklėjimo metodika. Juolab kad internetas yra prieinamas visiems.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>