Gyvenimo filosofija

Krizė, globalizacija

Nuomonė (A. Jurjevas, psichologijos mokslų daktaras). Gyvenimo psichologija šiandien – tai fiziologinis pasitenkinimas ir malonumai kaip gyvenimo tikslas. Narkotikai, alkoholis, visi įmanomi kūniški pojūčiai išsigimsta į iškrypimus nuo sadizmo iki kanibalizmo.
Tokios rūšies filosofija persimetė ir į visuomeninius procesus, įskaitant politiką, kurioje šantažas, grasinimai, prievarta, užsakytos žmogžudystės tampa politinio dialogo instrumentais. „Purvina“ politinė praktika atstumia visuomenę.
Nieko panašaus politikoje nebuvo leidžiama. Politika praranda daug ėjimų numatančių, loginių ir matematinių kombinacijų malonumą. Visuomenės gyvenime dažnai žudikas vietoj politiko išsprendžia problemą.
Valdžios sistema pasaulyje tampa vis neefektyvesnė, nes nusirita iki fiziologinių žmogaus poreikių. Valdžia smarkiai susiaurina valdymo instrumentų ratą ir netenka savo socialinės sudedamosios. Būtent todėl vis dažniau iškyla į paviršių užuominos apie „naująją pasaulio tvarką“, kuri turi peržengti nežinomybės ribą. Nauja realybė gali būti suprasta pasitelkiant turimą mokslinį aparatą.
Komentaras. Tikrovė pamažu priartina mus prie įsisąmoninimo, kad tai, kas nauja, pasireikš mūsų kitokiais pojūčiais ir vertinimais, kitoje dimensijoje, pasikeis tiek mūsų pojūčiai (širdis), tiek suvokimas (protas). Per tai, ką jausime, išryškės tirštas, bet permatomas visus mus jungiančių ryšių tinklas.
Mes pajusime signalus, šiuo tinklu pasiekiančius kiekvieną iš mūsų. Mes suvoksime, kad esame visiškai valdomi. Tai padės mums atsikratyti „praeities“, išgyvenimų dėl praeities, dėl nusižengimų. Vis stipresnis tinklo pojūtis sukurs mumyse ateities būsenos paveikslą. Mes sieksime tos būsenos, kartu jausdami atoveikį, kaip šokant tango… (siūlau pratęsti).

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>