Šeima – dvasinio kilimo priemonė

Integralus auklėjimas, Vyras ir moteris

Klausimas: Ar reikia skatinti žmones kurti šeimas?
Atsakymas: Esame tokiame žmonijos vystymosi laikotarpyje, kai šeima krinka, ji nėra būtinybė. Perėjome senąją pakopą, atmetėme ją ir dabar turime pakilti į naują, o ji dar neužgimė. Todėl jaunimas permąsto vertybes: jie nenori nei šeimų kurti, nei vaikų gimdyti, nenori būti įsipareigoję vienas kitam.
Šis etapas laikinas. Jie turi rasti atsakymą į klausimą „Kodėl reikalinga šeima?“
Iš esmės, dabar kiekviename žingsnyje kyla klausimas „Ar verta?“ Žmonės turi surasti šeimos prasmę, kai jos tikslas nebėra vien reprodukcija, gyvenimo palaikymas ir pagerinimas. Šiandien paslaugų sritis taip išvystyta, kad šeima nebūtina. Juk man žmoną gali pakeisti bet kuris prekybos centras, bet kuri socialinė tarnyba, bet kuri moteris, be to, moteris gali būti kasdien vis kita.
Tačiau jeigu pajausiu, kad šeimos man reikia, tada, žinoma, sugrįšiu prie jos, bet ji jau bus nauja – ta pirminė visuomenės ląstelė, kuri pakelia žmogų į kitą egzistavimo lygmenį. Jei žmogus supras, kad šito jam reikia, tai su malonumu sieks šeimos ir ji bus normali. Jis jaus, kad šeimos padedamas kyla, įgyja naujus instrumentus, leidžiančius pajausti jo egzistavimą pasaulyje.
O visi buitiniai aspektai: buities technika, socialinės tarnybos ir kita specialiai sukurta pagal gamtos programą, kad mums nebereikėtų šeimos kaip materialiosios dalies, kad panorėtume jos kaip ypatingos, stebuklingos savybės, kuri padeda pakilti į kitą lygmenį.
Komentaras: Bet kiekvienas žmogus nori ką nors iš šeimos gauti: šilumos, bendravimo…
Atsakymas: Būtent tokioje integralioje šeimoje visa ir gaus. O svarbiausia, kad pradės jausti ir save, ir gamtą, ir pasaulį visiškai kitu lygmeniu. Jei pamatys, kad šeima suteikia jam tokią ypatingą būseną, tai sutiks ją turėti. Kitaip – nesutiks.

Iš 2013 m. rugsėjo 21 d. TV programos „Kiaurai laiko“

Šeimos santykių adapteris

Šeima – kaip visatos centras

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>