Visuomenės ląstelė, kurioje viskas sutelkta

Auklėjimas, vaikai, Vyras ir moteris

Klausimas. Kokie turi būti partnerių tarpusavio santykiai integralioje šeimoje?
Atsakymas. Šeiminiai santykiai kyla iš to, kokį tikslą sau iškeliame. Jei anksčiau žmonės sudarydami santuoką turėjo tikslą sukurti bendrą namų ūkį, patirti fizinę meilę, tai integralioje visuomenėje jie pirmiausia atsižvelgs į  tarpusavio savybių sutapimą: ar iš tikrųjų tinka kits kitam, kad susivieniję sukurtų sėkmingiausią sąjungą – šeimą?
Esu įsitikinęs, kad žmonės žvelgs vieni į kitus vadovaudamiesi šiomis, o ne fiziologinėmis savybėmis. Žinoma, į fizines savybes taip pat bus atsižvelgiama, nes mūsų pasaulis nedingsta, bet šeimos kūrimo pagrindas bus vidinio susijungimo galimybė.
Čia jau reikės galvoti apie testus, problemas, galimybes ištirti kiekvieną iš partnerių. Tai labai rimtas darbas, nes šeima yra pati mažiausia, pati reikalingiausia prigimtinė visuomenės ląstelė, kurioje viskas sutelkta: materialaus ir dvasinio pasaulio sąjunga.

Iš 2013 m. rugsėjo 21 d. TV programos „Kiaurai laiko“

Daugiau šia tema skaitykite:

Šeima – dvasinio kilimo priemonė

Šeima – kaip visatos centras

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>