Narkotikų legalizavimas

Krizė, globalizacija, Sveikata

Nuomonė (E. Briunas, Rusijos vyriausiasis narkologas). Šiandien pasaulis yra padalytas į dvi nelygias dalis – į tuos, kurie mano, kad protinga būtų legalizuoti lengvuosius narkotikus, ir į tuos, kurie kategoriškai yra prieš. Legalizavimo priešininkų skaičius mažėja.
Pasigirsta daug nuomonių apie lengvųjų narkotikų legalizavimą. Kai kuriose Amerikos valstijose marihuana legalizuota medicininiais tikslais.
19 amžiuje į Didžiosios Britanijos farmakopėją buvo įtrauktos kanapės depresijai gydyti, o opiumas – psichozei gydyti. Vis dėlto pasaulis šito atsisakė, nes pasekmės blogesnės.
O šiandien bet kuris žmogus gali ateiti pas „žaliąjį gydytoją“ ir pasakyti: „Aš patyriau psichologinę traumą, mane nuskriaudė žmona ar vyras.“  Ir gydytojas paskirs dozę marihuanos. Tai slenkantis narkotikų legalizavimas. Tai vyksta daugelyje Amerikos valstijų, tai vyksta ir Europoje. Rusija kategoriškai yra prieš.
Visa Europa pažeista legalizavimo, ne tik vienos lyties santuokų idėjų. Amerika taip pat juda ta kryptimi. Pietų Amerika aktyviai kovoja prieš legalizavimą, nors ten žmonės kramto kokainą. Arabų pasaulis kategoriškai tam priešinasi.
Komentaras. Jau ne kartą rašiau, kad kovą prieš rūkymą matau kaip narkotikų legalizavimo preliudiją – kad būtų nuramdytos masės.

Daugiau šia tema skaitykite:

Kova su narkotikais: nauji iššūkiai

JTO reikalauja legalizuoti narkotikus

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>