Pasaulinės sielos analizė ir sintezė

Dvasinis darbas, Grupė

Klausimas: Kaip pamatyti savyje blogį ir sužadinti neapykantą jam?
Atsakymas: Neįmanoma savyje įžvelgti blogio, jei nesi grupėje, vienybės taške, susivienijime. Reikia prisišlieti prie šio susivienijimo ir visą laiką į jį gilintis, tyrinėti, tikrinti, stengtis įsiskverbti į  jo vidinę esmę.
Mūsų susivienijimo gelmėje atskleidžiu vidinę, dvasinę sistemą. Kai atskiros dalys ima teisingai jungtis, jose palaipsniui atsiranda dvasinė konstrukcija, kuri sudaryta iš dviejų priešingų, bet viena kitą papildančių jėgų. Šitaip aš jau pats kuriu vienybę  ir taip surenku savo dvasią, suklijuoju indą. Visas jo dalis sudaro noras mėgautis, bet jos susisieja tam, kad papildytų viena kitą, tai yra – dėl davimo.
Pagal tai, kiek įeinu, įsigilinu į tokios konstrukcijos, surinktos iš priešingų elementų, aiškinimąsi, analizę (skaidymą dalimis) ir sintezę (sujungimą), palaipsniui randu visus atsakymus. Todėl nuolat mąstyti apie žmonių vienijimąsi, stengiantis matyti juos tarpusavyje susijusius – tai reiškia siekti dvasinio pasaulio atskleidimo. Juk visa žmonija savo vidumi susijusi, tik mes šito nematome.
Noras atskleisti šį ryšį, būti ir gyventi jame, jį jausti – reiškia siekti Kūrėjo. Juk jėga, iš vidaus jungianti visas dalis, – tai Aukštesnioji jėga.
Mūsų susivienijimo viduje atskleidžiu, kad „Nėra nieko kito, tik Kūrėjas“. Aš ne šiaip sau surenku visas mūsų dalis, sudėdamas bendros sielos dėlionę, bet stengiuosi joje atskleisti Kūrėją. Tai Jis man suskaidė visą pasaulį į dalis tam, kad surinkčiau jas atgal į vieną paveikslą ir pamatyčiau Jį. Sudėdamas šią dėlionę, aš atkuriu Kūrėjo paveikslą.
Paprastose dėlionėse nupiešti medžiai, žolė, saulė, o šitoje – Kūrėjo paveikslas. Jei pasieksiu Šviesą Chasadim, ji man padės sujungti šią dėlionę – jos dalys jau nebebus priešingos viena kitai ir nebeatstūminės viena kitos. O kai imsiu dirbti su gavimu dėl davimo, tada šios dalys bus pasiruošusios prilipti viena prie kitos kaip magneto gabaliukai.
Iš visos šios skirtingų dalių tarpusavio sąveikos, jų teigiamo ir neigiamo požiūrio į vienijimąsi lipdau Kūrėjo formą. Jį sukurti galima tik tokiu būdu. Neįmanoma Jo atskleisti tik su viena teigiama davimo jėga, prieš kurią niekas neveikia. Todėl tik suskaldymas mums suteikia galimybę atskleisti Kūrėją.

Iš 2013 m. lapkričio 26 d. pamokos „Klausimai ir atsakymai“

Daugiau šia tema skaitykite:

Susieti vienu tinklu

Atsistosime po Šviesa

Aplenkiant gamtą

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>