Sąlygos dvasiniam pasauliui pasiekti

Dvasinis darbas, Grupė

Sąlygos, kurias reikia įvykdyti grupėje:
1. Nusižeminti prieš grupę ir rodyti, kad esi dėl jos pasiryžęs viskam, net visiškai anuliuoti save.
2. Aukštinti grupę ir įkvėpti tam draugus.
3. Didinti tikslo svarbą: davimo, Kūrėjo – kaip ištaisyto, altruistinio mūsų atvaizdo ir dvasios, užpildančios mus visus kartu tarsi vieną žmogų su viena širdimi, kurioje išnyksta visos mus skiriančios ribos ir skirtumai.
4. „Vadovautis išminčių patarimais“, tai yra mokytoju ir knygomis, kelti mokytojo ir mokymosi svarbą. Negalime keliauti be mokytojo, nukreipiančio teisingu keliu, kitaip visada suksime ten, kur ves mūsų egoizmas, ir net nesuprasime, kad einame ne į tą pusę. Būsime tikri, kad einame teisingai, bet tai neabejotinai bus priešinga kryptis.
5. Visas mūsų darbas ir pastangos, iš esmės, turi atvesti prie maldos: noro, kurio negalime realizuoti – davimo, susiliejimo su aukštesniuoju pasauliu per draugus, siekio. Šis noras pritrauks grąžinančią į šaltinį Šviesą, ištaisysiančią mus. Malda – tai pats galutinis veiksmas.
6. Papildoma ir būtina sąlyga – platinimas! Tik platindami galime gauti tikrą norą duoti. Jeigu noriu suteikti Kūrėjui džiaugsmą – tai mano asmeninis noras, į kurį įsiterpęs mano egoistinis interesas. Todėl turiu prisijungti prie tų, kurie žemiau manęs, ir pakelti jų norus aukštyn, pradžiugindamas Kūrėją galimybe užpildyti žemesniuosius. Aš pats lieku viduryje – nesiekiu naudos. Teprašau leisti atlikti šitą veiksmą. Tai reiškia – būti vamzdžiu, jungiančiuoju kanalu.
7. Paskutinė sąlyga – nuo viso šito jausti didžiulį džiaugsmą, užpildantį mane ir visus pasaulius!
Šios sąlygos apibrėžia būseną, kurią turime pasiekti ir kurioje turime gauti visą mums priklausantį apdovanojimą.

Iš 2013 m. lapkričio 29 d. pamokos pagal Rabašo straipsnį.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>