Nelaimėliai

Auklėjimas, vaikai, Vyras ir moteris

Klausimas: Daugelis tų, kuriems nesiseka rasti savo antrosios pusės, kaltina savo likimą. Kai kuriems puikiai sekasi kitose srityse, tačiau šitoje tarsi atsiremia į nematomą kliūtį. Galbūt jie iš tiesų nelaimėliai?
Atsakymas: Tiesa, kad kiekvieno gyvenimo kelias savitas, matome nemažai panašių pavyzdžių, taip pat ir iš istorijos. Žmonėms nesiseka rasti partnerių dėl neaiškių priežasčių, dėl tam tikrų neapčiuopiamų kliūčių. Vieni randa, kiti – ne, o mes, nesuprasdami priežasčių, vadiname tai „nelaime“.
Klausimas: Ką gi žmogui daryti, jei jis taip jaučiasi? Juk tai atveda į bejėgystės aklavietę, verčia iš anksto užsisklęsti, teisinantis prasta lemtimi.
Atsakymas: Manau, kad žmogus, gavęs integralųjį ugdymą, ras partnerį. Man atrodo, kad ši problema išsprendžiama. Pirmiausia viskas priklauso nuo vertybių, nuo žmogaus susikurtų įvaizdžių, atspindinčių tai, su kuo jis sutinka ir su kuo ne. Nemanau, kad šios kliūtys liks, suformavus teisingą – integralų – požiūrį.
Be to, būtinas socialinis rūpestis ir palaikymas – tokia visuomeninė atmosfera, kurioje nesusituokę žmonės nepaliekami už borto. Visų pirma kiekvienas turės gauti teisingą išsilavinimą, taip pat teisingą aplinką, kuri padės susiformuoti sveikus šeiminius santykius ir sėkmingas santuokas.
Galų gale laimingo šeimyninio gyvenimo raktas yra nauja, tikra, teisinga vertybių skalė, kurią žmogus įgyja kartu su integraliuoju ugdymu.

Iš 2013 m. birželio 9 d. 195-tojo pokalbio apie naująjį gyvenimą.

Daugiau šia tema skaitykite:

Nepalikti nė vieno nuskriausto

Melodija dviem balsams

Šeimos santykių adapteris

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>