Žmona – bendražygė

Dvasinis darbas, Grupė, Moters dvasingumas

Kongresas Maskvoje. Ketvirtoji pamoka
Klausimas:
Ar turi moterys įkvėpti vyrus?
Atsakymas: Moterys gali įkvėpti vyrus kaip niekas kitas. Įsivaizduokite, kad jūsų žmona nuolatos jumis žavisi: „Koks tu protingas, gražus, ypatingas! Aš žvelgiu į kitus vyrus ir matau, kiek tu geresnis ir stipresnis už juos!“
Jei jaustumėte tokį žmonos dėmesį, bėgtumėte namo, sėdėtumėte šalia jos kaip vaikas ir klausytumėte visko, ką ji besakytų. Tokia vyrų prigimtis.
Moterys gali vyrus sukioti kaip panorėjusios. Jei moteris išmintinga, jei ji siekia tikslo ir supranta, dėl ko tai daro, būsiu jai dėkingas, kad dirba, naudodamasi mano prigimtimi. Aš nesmarkausiu ir nesididžiuosiu, kad esu mačo.
Priešingai, būsiu jai ypač atviras: „Egoizmas yra mano prigimtis – niekinga ir šlykšti! Padėk man iš jo išeiti! Imkime ir kartu pasipriešinkime, pakeiskime ją. O paskui tą patį padarykime ir su tavimi.“
Būtent taip turime elgtis su savimi. Tapkime sau psichologais ir pažvelkime į save iš šalies. Tik taip galėsime išeiti iš šios būsenos. Juk lygiai tą patį bandome atlikti grupėje, pozicionuodami save tai aukščiau jos, tai žemiau, kad ji paveiktų mus.
Taip pat reikia elgtis ir šeimoje, nuolatos pakylant ir nusileidžiant vienas kito atžvilgiu. Dėl ko? Kad pasiektume aukštesnįjį tikslą! Todėl man nesvarbu, kokie mano santykiai bus šeimoje, jei tik jie bus teisingai nukreipti į tikslą.
Žmona – jūsų pirmasis pagalbininkas. Ji pažįsta jus kaip niekas kitas, todėl jos teisingas požiūris į jus gali padėti jums greitai pakeisti savo prigimtį.
Turime pradėti specialius mokymus šeimoms, kaip vystyti teisingus tarpusavio santykius ir kaip pakeisti egoistinę prigimtį. Jūs pamatysite, kad po to galėsite teigiamai veikti savo vaikus. Jie bus geraširdžiai, geri, paklusnūs ir išmintingi. Turime pasinaudoti šiomis galimybėmis. Svarbiausia būti brandesniems. Tikslo svarba pateisina viską.
Iš pirminių šaltinių žinoma, kad kabalistai praeityje, priešingai, buvo patenkinti tuo, kad turi piktas ir vaidingas žmonas. Bet mūsų žmonos ne piktos ir ne vaidingos, jos eina su mumis dvasiniu keliu, padeda mums, pataria, kaip dirbti su savo egoizmu ir naudotis juo geriems tikslams.
Turime suprasti, kad mes susiję tik su šiuo bendru tikslu ir viską darome vardan jo – jis mums diktuoja mūsų santykius. Kitaip tariant, aš jokiu būdu nenoriu žaisti su tavo egoizmu, nenoriu naudotis juo, kad įgelčiau tau, – ne! Mes labai išmintingai, subtiliai, taktiškai elgiamės tarpusavyje tiek, kiek teisingai galime išnaudoti ir save, ir savo partnerį.
Šito reikia mokytis. Jūs neįsivaizduojate, kokia tai puiki priemonė mūsų išsitaisymui! Su tuo galima apversti Žemę! Atvirai kalbant, išskyrus žmoną bendražygę jums, gali būti, nieko daugiau ir nereikia. Grupė reikalinga tik tam, kad jus teisingai sujungtų.
Juo labiau, mūsų pereinamajame laikotarpyje yra nemažai šeimų, kur sutuoktiniai juda skirtingomis kryptimis. Tokiu atveju žmogui reikalinga grupė. Tarp kitko, moterų grupė vyrų grupei irgi yra labai stipri paspirtis. Turėkite tai omenyje. Mokykitės teisingų tarpusavio santykių metodų, ir pamatysite, kaip smarkiai tai jums padės.

Iš 2013 m. gruodžio 13 d. ketvirtosios kongreso pamokos Maskvoje

Daugiau šia tema skaitykite:

Patikimiausias dalykas pasaulyje

Be moterų pagalbos nepasiseks

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>