Siekiant natūralaus gyvenimo lygmens

Auklėjimas, vaikai, Krizė, globalizacija, Platinimas

Klausimas: Mes turime sukurti visuomenę, kuri bus arčiau gamtos. Kas tada bus su technikos pažanga? Ar gyvenimas taps paprastesnis?
Atsakymas: Kodėl jums rūpi mechanika, jeigu viskas kils į kokybiškai naują lygmenį? Tarkim nebus technologinės pažangos. Na, ir kas? Kam ji reikalinga? Juk tam, kad patenkintume mūsų poreikius pačiu racionaliausiu būdu, pakanka tam tikra linkme nukreipti technologines galias.
Įsivaizduokite, kad jūsų namuose gyvena šuniukas, ir jūs rūpinatės jo poreikiais. Jūs tariatės su specialistu ir sužinote: „Šerti reikia tuo ir tuo, miegoti jis turi ten ir ten. Nesugalvokite jo šerti kuo nors kitu ir laikyti kitoje vietoje.“ Jums, galbūt, norėtųsi apklostyti jį šilkinėmis pūkų pagalvėlėmis ir pamaloninti pyragaičiais.
Tačiau kūnui to nereikia, tai kenkia, neracionalu. Todėl, kai kalbame apie kūno poreikius, t. y. visų pasaulio žmonių aprūpinimą, privalome nustot mėtyti maisto perteklių į sąvartyną, o tada pamaitinsime visą planetą. Problema ne maisto trūkumas, o nenorėjimas jį teisingai paskirstyti. Tas pats ir su visais likusiais dalykais.
Savaime aišku, mes ir toliau vystysime technologijas, bet tik tam, kad mažiau būtume į jas įtraukti.
Pakaks įdarbinti mašinas, ir žmogui iš viso nereikės dirbti. Paklausūs liks tik už įvairių mašinų darbą atsakingi specialistai, kurie tobulins jas ir didins darbo našumą.
Gyvenimas supaprastės ir taps natūralus. Pramonė, technologija, mainai ir visa kita bus tokio lygio, kuris leis patenkinti visus būtinuosius žmogaus kūno poreikius. Ekonomika, finansai ir visa kita palaipsniui irgi atsistos ant šių bėgių.

Iš 2012 m. spalio 24 d. programos „Integralusis pasaulis“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>