Apie 2018 metus biurų tarnautojus pakeis robotai

Krizė, globalizacija

Nuomonė (dirbtinio intelekto gamybos kompanijos „Celaton“ direktorius E. Anderson): Greitai biuro darbuotojai kaip klasė išnyks. Nors tai ir turės labai neigiamių pasekmių darbo rinkai, dirbtinio intelekto vystymosi nesustabdys: robotai jau moka judėti, kalbėti, galvoti ir netgi mokytis.
Robotai vykdys užduotis kaskart geriau ir taps vis efektyvesni, juk robotas atsimena, ko jį mokė.
Robotas gali ieškoti reikalaujamų dokumentų, sutapatindamas telefonų numerius ir kitus duomenis su savo duomenų baze. Jis galės skaityti ir suprasti ištisus dokumentus, lygindamas tekstų šablonus. Robotai mokosi rašyti dokumentus, autorinius tekstus, kurti kalbos šablonus.
Robotas ateina pakeisti specialistų: pardavimo, švietimo, sveikatos apsaugos, informacinių technologijų, vadybos, finansų ir teisės sferose. Bendrovėms bus pelninga pirkti robotus nekvalifikuotiems darbams atlikti, nes joms nebereikės mokėti specialistams atlyginimų ir aprūpinti juos socialinėmis garantijomis.
Komentaras: Ar ne paprasčiau iškart pereiti prie naujos visuomenės ir darbo organizacijos: palikti tik būtinas mūsų egzistavimui profesijas, o visas nereikalingas mažinti ir sukurti socialinį-visuomeninį pagrindą naujam visuomenės vystymuisi, kai žmonės vietoj ankstesnio darbo užsiima savo ir visuomenės pokyčiais?
Jie aprūpinami būtiniausiais dalykais, kurie reikalingi jų egzistavimui, bet privalo 8 valandas per dieną užsiimti žmogaus, visuomenės ir pasaulio prigimties tyrinėjimu, kad galėtų tapti duodančiais ir mylinčiais artimą, o visa žmonija – lygia ir teisinga. Juk natūralus visuomenės vystymasis vis tiek prie to prives, tik ilgu ieškojimų ir kančių keliu.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>