Pasaulinis fašizmas arba išsitaisymas

Krizė, globalizacija

Nuomonė: Prievartos scenų skaičius JAV filmuose per šešiasdešimt metų išaugo 4 kartus, ypatingai „vaikams iki 13 metų“ filmų kategorijoje. Fašizmas buvo tapęs iššūkiu dorovinei žmonijos pažangai, jis dažnai vaizduotas kaip iracionalus kultūros sutrikimas, tautų sąmonės aptemimas, dirbtinė santvarka.
Tačiau problemos, pagimdžiusios fašizmą, neišspręstos, ir nuo 1970-ųjų kyla nauja fašizmo banga. Pirmiausia ji plinta per simbolių sferą, per kinematografiją, skleidžiant svastikas ir kitą fašistinę simboliką, formuojant prievartos kultą, paverčiant jį įprastiniu reiškiniu.
Ankstesnieji, 1960-ųjų, pacifistiniai idealai atmesti. Vietoje jų brukamas kario nugalėtojo idealas. Supermenas mažai kuo skiriasi nuo Trečiojo Reicho propaguojamo baltapūkio nugalėtojo. Dabar šie įvaizdžiai jau skiepijami ankstyvame amžiuje.
Tradicinius liaudies pasakų personažus, aukštinančius gėrio jėgą, pakeičia piktas kompiuterinių žaidimų herojus. Nauja žaidimų kultūra pratina prie minties, kad siekiant tikslo žudyti ne tik leistina, bet ir būtina.
Žiaurumo buvo įvairiose kultūrose, bet prievarta, pagrįsta antropologiniu pranašumu – tai charakteringas fašistinės sąmonės vaisius. Žmogžudystė kompiuteriniame žaidime iš viso nesiejama su žmogaus žudymu.
Galbūt skiepijami herojaus žmogžudžio įvaizdžiai neperžengia virtualiosios erdvės ribų, o žudydamas kompiuteriniame žaidime žmogus iškrauna agresijos užtaisą, todėl jo netenka kęsti aplinkiniams? – Statistika rodo priešingai: 1974 m. pasaulyje 100000 gyventojų tekdavo 3 tyčiniai nužudymai, ir kreivė krito žemyn, o nuo 1980 m. vektorius pakrypo į viršų, ir 1993 m. 100000 gyventojų jau tekdavo 4, o šiandien – 7 tyčinės žmogžudystės.
Politinė hegemonija prasideda nuo kultūrinės. Masinėje kultūroje fašizmo jau pakankamai. Kas bus toliau?
Komentaras: Toliau – eilinis fašizmas, apie kurį kabala įspėjo dar XX a. pradžioje, prieš atsirandant vokiškajam fašizmui. Kabala taip pat tvirtina, kad toliau yra galimi tik du žmonijos vystymosi keliai: kančių kelias, fašistiniai režimai, kuriems esant greitai kils 3 ir 4 termobranduoliniai karai, arba laipsniško sąmoningo visos žmonijos persiauklėjimo kelias (integralusis auklėjimas).

Daugiau šia tema skaitykite:

Fanatizmas, fašizmas arba kabala

Bandymai sušvelninti smūgį…

Daugiakultūriškumo vaisiai

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>