Augimo ekonomikos galas

Ekonomika ir pinigai, Integralus auklėjimas

Klausimas: Ar jūs turite ekonomistų, kurie galėtų sukurti nuosaikaus vartojimo ekonomiką?
Atsakymas: Ne, tuo neužsiimame. Juk atsiradusi integralioji bendruomenė pati susikurs sau aplinką.
Vietoj įprastų bankų atsiras bankai, kurie užsiims tik paslaugomis gyventojams ir neims daugiau nei jiems būtina, kad galėtų veikti. Tas pats pasakytina apie visas visuomenines sistemas – jos veiks tik tam, kad aptarnautų žmones, o ne pelnytųsi iš jų.
Ekonomika pamažu susitrauks iki normalios, racionalios apimties ir nustos būti augimo ekonomika, siekiančia užauginti procentus kiekvieną ketvirtį. Kodėl? Kad terštų atmosferą, išpumpuotų iš žemės energijos išteklius, kauptų banknotus ir tiesiog juos saugotų banke? Žinoma, šiuolaikinė krizė privalo sureguliuoti tokią padėtį.
Augimo ekonomika savaime nunyks. Tam nereikia jokių revoliucijų, nes viskas bus įgyvendinta per integralųjį žmonių auklėjimą! Žmonės skirtinguose miestuose ir šalyse palaipsniui masiškai pereis prie kitokio bendravimo būdo.
Susimąstykite, kas yra ekonomika, finansai, prekių mainai, – argi tai nėra žmonių tarpusavio bendravimas, turintis daiktinį pavidalą?
Komentaras: Žinoma, galima pereiti ir prie natūralių mainų.
Atsakymas: Nereikia jokių mainų – visuomenė susikurs sau naujas tarpusavio paslaugų struktūras.

Iš 2012 m. spalio 24 d. TV programos „Integralusis pasaulis“

Daugiau šia tema skaitykite:

Altruizmo pagalbininkas

Naujasis žmonijos vystymosi etapas

Kokybinis šuolis į naują pasaulį

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>